2. Februāris 2017 14:26
Jaunumi
Oficiālajam izdevējam “Latvijas Vēstnesis” − 24!

2. februārī aprit 24 gadi, kopš dibināts valsts uzņēmums „Latvijas Vēstnesis”. Ar tādu pašu nosaukumu klajā nāk oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis”, kurā publicētā informācija ir oficiālā publikācija, publiski ticama un saistoša.

Oficiālā izdevēja dibināšanas pamatā − Ministru Padomes 1993. gada 2. februāra lēmums Nr. 47 „Par valsts uzņēmuma „Latvijas Vēstnesis” nodibināšanu”. Kopš tā paša gada 25. februāra iznāk - tolaik vēl laikraksta formātā - izdevums „Latvijas Vēstnesis” (līdz šim izdoti 5853 numuri).

Šajos 24 gados iedzīvotājiem nodrošināta publiski ticama, droša un autentiska oficiālā publikācija, attīstot formu un kanālu, ar ko iedzīvotājiem garantēt tās pieejamību. Pēdējos 4 gados oficiālais izdevums pieejams tikai elektroniski.

2017. gadā oficiālais izdevējs turpina dibināšanas laikā noteikto misiju un ar to saistītos jaunlaiku informatīvos pakalpojumus.

Mūsdienās izdevēja funkcijas noteiktas Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likumā (OPTIL), kas ir spēkā no 2012. gada 1. jūlija. Tā 14. pants paredz, ka “Latvijas Vēstnesis”:

  • īsteno valsts politiku oficiālās publikācijas un tajā ietvertās informācijas sistematizācijas jomā,
  • tajā skaitā izdod žurnālu "Jurista Vārds" un citādi veicina izpratni par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem,
  • kā arī nodrošina valsts oficiālās informācijas sniegšanu, oficiālās publikācijas un tajā ietvertās informācijas sistematizācijas procesu.

Lai nodrošinātu šīs valsts deleģētās funkcijas, oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” sabiedrībai kopumā nodrošina 4 portālus:

1)   www.vestnesis.lv: oficiālais izdevums “Latvijas Vēstnesis” (tiesību akti un oficiālie paziņojumi);
2)   www.likumi.lv: sistematizētie tiesību akti;
3)   www.LVportals.lv: skaidrojumi, likumi praksē, e-konsultācijas, valsts iestāžu jaunumi un viedokļu platforma;
4)   www.juristavards.lv: nedēļas žurnāls / portāls juristiem. Tiesiskai domai un praksei.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties