23. Februāris 2017 10:24
Jaunumi
Tiesībsargs atbalsta projektu “Cilvēktiesību gids”

23. februārī Latvijas Republikas Tiesībsarga birojs projekta “Cilvēktiesību gids” ietvaros paraksta sadarbības memorandu ar biedrību Baltic Human Rights Society.

“Cilvēktiesību gids” ir Baltijas sadarbības projekts cilvēktiesību izglītības jomā, kas tapis ar Tiesībsarga biroja, UNESCO LNK, Nīderlandes Ārlietu ministrijas un programmas Nordplus atbalstu. Jāatzīmē, ka pavisam nesen darbu sāka “Cilvēktiesību gida” interneta platforma, kurā pieejama izsmeļoša informācija par cilvēktiesībām dažādās nozarēs, likumiem un iespējām saņemt palīdzību.

Tiesībsargs: “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības, lai efektīvi aizsargātu sevi, vienlaikus pieprasot valsts iestādēm cilvēktiesību ievērošanu.”

Gids skaidro cilvēktiesības reālās dzīves situācijās, kādās var nonākt ikviens. Nereti, mums pašiem pat neapzinoties, šīs situācijas ir saistītas ar cilvēktiesībām vai to pārkāpumiem. Piemēram, mūs var nofilmēt uz ielas, varam kļūt par lieciniekiem kādam noziegumam vai saskarties ar naidīgiem aicinājumiem internetā. Gids palīdz identificēt šādas situācijas, saprast, kur meklēt palīdzību un kur vērsties, ja ir pamats domāt, ka cilvēktiesības ir pārkāptas.

“Cilvēktiesību gidā” ietvertās tēmas ir īpaši atlasītas, analizējot situācijas un problēmas, ar kādām saskaras Latvijas iedzīvotāji. Tieši šajos jautājumos visvairāk lietu un sūdzību nonāk pie tiesībsarga vai pat Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Gids turpina attīstīties un laika gaitā aptvers arī citus jautājumus.

Sniedzot informāciju par likumiem, tiesu praksi un citiem noderīgiem avotiem šajās jomās, izstrādātā platforma praktiski kalpo arī profesionāļiem, kuru darba pienākumi ir saistīti ar cilvēktiesību piemērošanu. Tiesībsargs uzskata, ka gids viennozīmīgi var būt noderīgs kā palīglīdzeklis cilvēktiesību apguvē skolēniem, studentiem un cilvēktiesību skolotājiem.

Jau sākot ar šo nedēļu par “Cilvēktiesību gidu” uzzinās plašāka sabiedrība, jo informācija par to būs redzama Rīgas sabiedriskajā transportā, kā arī saņemama dažādās iestādēs. Tam sekos arī citi informatīvi pasākumi Latvijas reģionos, tai skaitā sadarbībā ar tiesībsargu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties