28. Februāris 2017 11:59
Jaunumi
Valsts sekretārs aicina AAE sadarboties Rīgas Juridiskās augstskolas programmas īstenošanā
No ĀM arhīva

26. februārī Dubaijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) valsts ministri starptautiskās sadarbības jautājumos Rimu Bint Al Hašemi (Reem Bint Al Hashemy), lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Rīgas Juridisko augstskolu. A. Pildegoviča tikšanās notika Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes laikā AAE, un tajā piedalījās arī Rīgas Juridiskās augstskolas direktore Inga Bratēna.

AAE puse tika iepazīstināta ar augstskolas Padziļināto un intensīvo programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā, kas šobrīd tiek piedāvāta Austrumu partnerības, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm. A. Pildegovičs atzīmēja, ka  programmas saturs – ES tiesības un ekonomika, un Latvijas reformu pieredze – ir noderīga arī citu reģionu pārstāvjiem, tādēļ aicināja AAE apsvērt iespēju un pievienoties šai programmai kā sadarbības partnerim.

Sarunā ar valsts sekretāru AAE ministre uzsvēra, ka tādām mazām valstīm kā Latvija un AAE ir svarīgi attīstīt inovatīvas pieejas, tostarp izglītībā, kas vienlaikus sekmē arī ekonomisko attīstību.

Programma Eiropas tiesībās un ekonomikā jaunajiem attīstības valstu līderiem ar Ārlietu ministrijas un citu partneru atbalstu Rīgas Juridiskajā augstskolā tiek īstenota kopš 2014. gada. To absolvējuši vairāk nekā 100 Centrālāzijas, Austrumu partnerības un Rietumbalkānu valstu publiskās pārvaldes un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties