28. Februāris 2017 12:35
Jaunumi
LV portāls iekļuvis populārāko Latvijas vietņu sarakstā

Iedzīvotāji interesējas par savām tiesībām un iespējām, tādēļ iepazīstas ar jaunajiem tiesibu aktiem un to izmaiņām un arī meklē skaidrojošu informāciju. Šādu saturu nodrošina vietnes Likumi.lv un LV portāls, kas janvārī lietotāju plašās apmeklētības dēļ ierindojās visvairāk apmeklēto Latvijas vietņu saraksta augšgalā.

Arī iepriekšējos gados janvārī bija raksturīga līdzīga tendence − gada sākumā abām vietnēm nozīmīgs auditorijas kāpums. Vietnē Likumi.lv iedzīvotāji meklē tiesību aktus un to izmaiņas, savukārt LV portālā − skaidrojumus, komentārus par likumprojektiem, viedokļus un e-konsultācijas.

Pētījumā piedalās desmitiem Latvijas vietņu (ziņu portāli, sociālo tīklu vietnes, uzziņu lapas u.c.). Katru mēnesi par 25 visvairāk apmeklētajām pētījuma veicējs izplata publisku apskatu. 24. februārī starptautiskais interneta izpētes uzņēmums Gemius publicēja tīmekļa vietņu TOP 25 janvārī.

Pirmo reizi šā publiskā topa augšgalā iekļuvis LV portāls, ieņemot 21. vietu. Salīdzinājumā ar pērna gada decembri šis “Latvijas Vēstneša” uzturētais medijs sasniedzis ļoti nozīmīgu auditorijas pieaugumu (+42 %). To apmeklējuši teju 195 000 reālo lietotāju. Turklāt LV portāls ar 21. vietu pārstāvēts gan kopējā auditorijas mērījumā, gan atsevišķās kategorijās, piemēram, apmeklējumi no datoriem un no mobilajiem tālruņiem.

Savukārt tiesību aktu vietne Likumi.lv pēdējos pāris gados katru mēnesi ir pārstāvēta šajā visvairāk apmeklēto vietņu sarakstā, parasti ieņemot augsto 14.-17. vietu. Janvārī kopējās auditorijas mērījumā Likumi.lv ierindojies 16. vietā  (+17 % pieaugums salīdzinājumā ar decembri). To apmeklējuši 273 375 reālie lietotāji.

Auditorijas trīs visvairāk lasītie LV portāla skaidrojumi janvārī:

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties