10. Marts 2017 12:38
Jaunumi
Diskutēs par iespējām veicināt atvērtību un atklātību valsts pārvaldē

Piektdien, 17. martā, Valsts kancelejas un domnīcas “Providus” rīkotā diskusijā “Atvērtā pārvaldība: kādi ambiciozi mērķi nākamajiem gadiem?” spriedīs par piemērotākajām metodēm, lai Latvijā divu gadu laikā vairotu atklātību, valsts atbildību, korupcijas novēršanu, sabiedrības līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos valsts un pašvaldību līmenī.

Diskusija ir viens no soļiem, lai izstrādātu jauno Latvijas Atvērtā pārvaldības partnerības (Open Government Partnership – OGP) rīcības plānu. Plānu veido konkrēti uzdevumi, kas jāievieš nākamajos divos gados. OGP rīcības plāns Latvijai jāizstrādā kā valsts institūciju un citu iesaistīto pušu kopdarbs, ievērojot OGP līdzdalības un koprades principus.

Diskusijā plānotas vairākas “prāta vētras” – par efektīvāku līdzdalību lēmumu pieņemšanā, atklātību un atbildību valsts institūcijās, korupcijas mazināšanu un jauno tehnoloģiju iespējām līdzdalības veicināšanai. Diskusijas moderēs pārstāvji no Valsts kancelejas, Tiesībsarga biroja, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Jaunatnes padomes, Sabiedrības par atklātību “Delna”, “Ascendum” un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības.

Pasākumā aicināti piedalīties valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, biznesa asociācijas, augstākās izglītības iestādes un citas ieinteresētās puses. Diskusija notiks plkst. 15.00-18.00 viesnīcā “Monika” (Rīga, Elizabetes iela 21). Pieteikšanās līdz 15. martam, sūtot e-pastu inese.kuske@mk.gov.lv.

Programma

Atvērtās pārvaldības partnerība ir starptautiska iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt atvērtu pārvaldību. Latvija piedalās Atvērtās pārvaldības partnerības formātā kopš 2011. gada, un nacionālā kontaktpunkta funkcijas kopš 2016. gada veic Valsts kanceleja.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties