4. Aprīlis 2017 12:00
Jaunumi
Turkmenistānas pārstāvji iepazīstas arī administratīvo procesu Latvijā

Pirmdien, 3. aprīlī, Augstākajā tiesā vizītē bija ieradusies delegācija no Turkmenistānas Republikas. Viesi tikās ar Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju Veroniku Krūmiņu un tiesneša palīdzi Nataļju Puriņu, kuras Turkmenistānas kolēģus iepazīstināja ar Latvijas administratīvo procesu un tiesībām.

Turkmenistānas Republikā šobrīd aktīvi strādā pie administratīvā procesa un ar to saistīto normatīvo aktu izstrādes, tādēļ izzināt Latvijas pieredzi šajā jomā viņiem ir ļoti nozīmīgi.

Viesi ar interesi klausījās par Latvijas administratīvā procesa pamata principiem un galvenokārt objektīvās izmeklēšanas principa nozīmi un izpratni, kā arī administratīvā procesa nošķiršanu no civilprocesa, prasību veidiem un administratīvo tiesu kompetenci rīcības brīvības pārbaudē. Turkmenistānas viesi īpaši atzinīgi novērtēja Nataļjas Puriņas sagatavoto plašo prezentāciju un pārskatu.

Latvijas vizītes laikā viesi apmeklēja arī Satversmes tiesu un Valsts ieņēmumu dienestu.

Delegācijas sastāvā bija Turkmenistānas Republikas parlamenta deputāti, Ģenerālprokuratūras darbinieki, kā arī citu iestāžu pārstāvji, kuri piedalās administratīvā procesa regulējuma izveidē un ieviešanā. Vizīti organizē un finansē Vācijas Starptautiskās sadarbības aģentūra (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties