11. Aprīlis 2017 11:34
Jaunumi
Vēl šonedēļ iespēja pieteikties uz starptautisku konferenci par efektīvu tiesu darbu

Tiesneši, tiesu darbinieki, advokāti un citi juristi, studenti, augstskolu mācībspēki, žurnālisti un citi interesenti aicināti līdz 14. aprīlim pieteikt savu dalību starptautiskā konferencē „Augstākās tiesas kā tiesību sistēmu efektivitātes garants Eiropas Savienībā”, kas notiks piektdien, 21. aprīlī, Latvijas Universitātē.

Konferencē tiks prezentēti Augstākās tiesas vadītā projekta „Augstākās tiesas kā tiesību sistēmu efektivitātes garants Eiropas Savienībā” rezultāti par to, kā uzlabot un padarīt efektīvāku Augstāko tiesu darbu četrās jomās – kā saīsināt lietu izskatīšanas termiņus, tiesu lietu izskatīšanā izmantot zinātniski analītisko nodaļu potenciālu, nodrošināt labāku tiesas komunikāciju un visbeidzot – kā aktīvāk darboties Tieslietu padomēs.

Konferences plenārsēdē projekta rezultātus prezentēs Antverpenes un Ļubļanas universitāšu pētnieki, tostarp profesore Patrīcija Popeljē un profesors Grega Strbans. Kā īpašie viesi priekšlasījumu sniegs Igaunijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs, Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju asociācijas prezidents Prīts Pikamē, Eiropas Tieslietu padomju asociācijas pārstāvis, Francijas Augstākās tiesas palātas priekšsēdētājs Alain Lacabarats un Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas priekšsēdētājs Aivars Endziņš.

Konferencē tiks atvērta “Rokasgrāmata Augstāko tiesu darba organizācijā”, kurā apkopota ES dalībvalstu Augstāko tiesu darba organizēšanas labā prakse, praktiski piemēri un ieteikumi.

Pēcpusdienā konferences darbs noritēs divās paralēlās sekcijās. Sekciju “Augstāko tiesu darba organizācija un zinātniski analītisko nodaļu loma” vadīs profesore Kristīne Strada-Rozenberga, bet sekciju “Augstāko tiesu komunikācija un loma Tieslietu padomju darbā” – Valsts prezidenta padomnieks, LU Juridiskās fakultātes pasniedzējs Jānis Pleps. Ar referātiem uzstāsies Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Čehijas Augstākās Administratīvās tiesas tiesnesis, atzīts tiesību zinātnieks Zdeneks Kūns, Slovēnijas Augstākās tiesas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Gregors Strojins un citi. Konferences apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties diskusijās un uzdot jautājumus gan referentiem, gan “Rokasgrāmatas Augstāko tiesu darba organizācijā” autoriem.

Konferences darba valoda – angļu, nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Dalība konferencē bez maksas, Dalībniekiem būs pieejama kafijas pauze un izdales materiāli.

Projekts „Augstākās tiesas kā tiesību sistēmu efektivitātes garants Eiropas Savienībā” Latvijas Republikas Augstākās tiesas vadībā tiek īstenots kopš 2016.gada jūnija, un tas jau guvis pozitīvas atsauksmes un vērtējumu gan no Eiropas Savienības Tiesas priekšsēdētāja, gan no Eiropas Komisijas.

Pieteikšanās konferencei – elektroniski Augstākās tiesas mājaslapā www.at.gov.lv

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties