2. Jūnijs 2017 15:37
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 5. līdz 9. jūnijam

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 5. līdz 9. ūnijam.

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs četras kasācijas sūdzības par apelācijas vai pirmās instances tiesas spriedumiem un desmit blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests un Iepirkumu uzraudzības birojs.

Augstākās tiesas Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs sešas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem, divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem un vienu kasācijas protestu par spēkā stājušos pirmās instances tiesas nolēmumu.

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas lietas ar prokuroru iesniegtiem kasācijas protestiem par apelācijas instances tiesas nolēmumiem.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departaments 6. jūnijā rakstveida prcesā izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas spriedumu.

Lietā pārsūdzēts Iepirkumu uzraudzības biroja 2015. gada 27. jūlija lēmums, ar kuru atstātas spēkā valsts AS “Latvijas Valsts meži” rīkotā publiskā iepirkuma nolikuma prasības.

Lietā izšķirams, cik detalizēti pasūtītājam iepirkuma nolikumā jāapraksta iepērkamo pakalpojumu sniegšanas vieta, laiks un apjoms, ja paredzēts noslēgt vispārīgo vienošanos, tātad - apskatāms vispārīgās vienošanās jēdziens. (Lieta SKA-250/2017).

2) Krimināllietu departaments 7. jūnijā rakstveida procesā izskatīs krimināllietu, kur kasācijas protestu par Latgales apgabaltiesas spriedumu iesniedzis prokurors.

Ar pirmās instances tiesas spriedumu apsūdzētais atzīts par nevainīgu un attaisnots par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 312. panta otrās daļas, tas ir, par izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Apelācijas instances tiesa, iztiesājot krimināllietu apelācijas kārtībā saistībā ar prokurora apelācijas protestu pirmās instances tiesas spriedumu, atcēla un apsūdzēto atzina par nevainīgu Krimināllikuma 312. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un attaisnoja. Apelācijas instances tiesa, atšķirībā no pirmās instances tiesas, konstatēja citus apsūdzētā attaisnošanas pamatus, tas ir, atzina, ka apsūdzētā darbībās nav visas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.

Lietā aktualizēts jautājums par apsūdzētā darbību kvalifikāciju. (SKK-230/2017).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties