8. Jūnijs 2017 15:16
Studenta Vārds
Latvijas Universitāte ierindojas starp 2,7 % visprestižāko pasaules augstskolu

8. jūnijā publiskoti QS World University Ranking dati, kuri parāda, ka Latvijas Universitāte (LU) ierindojas starp prestižākajām pasaules augstskolām. Vērtēšanas sistēmas veidotāji norāda, ka Latvijas Universitāte atrodas labāko 2,7 % pasaules augstskolu vidū aptuveni 26 000 izglītības iestāžu konkurencē.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks: “Latvijas Universitāte reitingā pakāpusies augstāk, palielinot darba devēju reputācijas rādītājus, akadēmiskās vides reputācijas rādītājus, kā arī universitātes atpazīstamību starptautisko studentu vidū. Attīstība notiek arī citās universitātēs, kurām pieejamais valsts atbalsts ir krietni vai pat nesalīdzināmi lielāks nekā Latvijas Universitātei. Mums noteikti jāaudzē ārvalstu pasniedzēju piesaiste LU. Esam lūguši reitinga veidotājus pārbaudīt datus par LU personāla publikāciju citējamību, kur, izmantojot tos pašus avotus kā QS, mūsu dati ir par ap 20 % labāki,nekā izmantots vērtējumā. Šāda novirze būtiski ietekmē LU pozīciju gala vērtējumā.”

Būtiski, ka reitinga uzlabošanās ir gājusi rokrokā ar LU absolventu nodarbinātības rādītājiem. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem 96 % visu LU augstākā līmeņa studiju programmu absolventu ir atraduši darbu gada laikā pēc diploma saņemšanas.

Pirmās trīs vietas reitingā ieņem ASV augstskolas - pirmajā vietā ir Masačūsetas Tehnoloģiju institūts, seko Stenfordas universitāte, bet trešajā vietā šajā reitingā ir Hārvardas universitāte.

QS World University Rankings kopā ar Šanhajas ARWU un Times Higher Education reitingiem veido vienu no pasaules trim ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem. QS World University Rankings tiek veidots kopš 2004. gada. Šogad vērtējumā iekļautas 980 universitātes.

Reitings tiek veidots, ņemot vērā vairākus indikatorus: pasaules mēroga reputāciju, augstskolu mācībspēku un darba devēju aptauju rezultātus, zinātnisko publikāciju citējamību, zinātnisko rezultātu ieviešanu praksē, pasniedzēju un studentu skaita attiecības, kā arī ārvalstu studentu un mācībspēku īpatsvaru un starptautisko sadarbību. Pēc jaunākās metodoloģijas palielināts augstskolu zinātniskās darbības novērtējuma īpatsvars. Visi augstskolu sniegtie dati tiek pārbaudīti pēc starptautiski pieejamās informācijas.

2017. gada 8. jūnijā QS World University Rankings publiskotie dati par LU.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties