12. Jūnijs 2017 09:51
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 12. līdz 16. jūnijam

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 12. līdz 16. jūnijam.

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas lietas. Divās lietās saņemtas aizstāvju kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem un trīs lietās saņemti protesti vai pieteikumi par tiesas nolēmumu jaunu izskatīšanu.

Augstākās tiesas Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un četras blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem.

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem.

Informācija par atsevišķām lietām:

1)  Krimināllietu departaments13. jūnijā rakstveida procesā izskatīs krimināllietu, kur protestu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas  spriedumu, Kriminālprocesa likuma 63.nodaļas kārtībā, iesniedzis LR Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors. Prokurors protestu iesniedzis, jo lietā, kur spriedums stājies likumīgā spēkā, pieļauti būtiski Kriminālprocesa likuma normu pārkāpumi.

Ar Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas spriedumu krimināllieta iztiesāta apsūdzētās  prombūtnē (in absentia) apsūdzētā atzīta par vainīgu un sodīta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas, tas ir, par neatļautu narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu bez realizācijas nolūka. Galīgais sods pēc spriedumu kopības apsūdzētajai noteikts brīvības atņemšana uz 3 gadiem, ar policijas kontroli uz 2 gadiem.

Lietā aktualizēts kriminālprocesuāls jautājums par tiesas tiesībām izskatīt lietu apsūdzētā prombūtnē (SKK- J-444/2017). 

2) Civillietu departaments 15. jūnijā būs pieejams nolēmums lietā, kuras ietvaros izskatīta Lauku atbalsta dienesta kasācijas sūdzību par Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2014. gada 10.                                                                                               aprīļa spriedumu, ar kuru noraidīta Lauku atbalsta dienesta prasība piedzīt zaudējumu atlīdzību no likvidētās SIA „Liepājas kuģu serviss” valdes priekšsēdētāja par prettiesisku valsts un Eiropas Savienības struktūrfonda atbalsta saņemšanu un izlietošanu.

Finansējums 345 229,98 LVL (491 220,80 EUR) apmērā SIA „Liepājas kuģu serviss” tika piešķirts, ņemot vērā viltotu Valsts ieņēmumu dienesta izziņu par to, ka SIA „Liepājas kuģu serviss” nav nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu, kaut arī faktiski sabiedrībai bija nodokļu parāds. Divus mēnešus pēc minētā finansējuma saņemšanas SIA „Liepājas kuģu serviss” tiesā iesniedza maksātnespējas pieteikumu, un pēc bankrota procedūras pabeigšanas sabiedrība tika izslēgta no Uzņēmumu reģistra. Maksātnespējas procedūras ietvaros piešķirtais finansējums netika atgūts.

Lietā izšķirams jautājums, vai tajā norādītajos apstākļos likvidētās sabiedrības valdes loceklis ir personīgi atbildīgs par zaudējumiem, kuri nodarīti trešajām personām, valdes loceklim rīkojoties sabiedrības vārdā. (Lieta SKC-108/2017).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties