19. Jūnijs 2017 13:47
Jaunumi
Eiropas Tieslietu padomju Ģenerālajā asamblejā pieņemta Parīzes deklarācija
Ģenerālās asamblejas dalībnieki
No AT arhīva

Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) Ģenerālajā asamblejā, kas šogad 7.-9.jūlijā notika Parīzē, ir pieņemta deklarācija "Par noturīgu tiesu sistēmu" (On resilient justice).

Tajā likts uzsvars uz nepieciešamību tiesu sistēmām būt noturīgām pret ārējo spiedienu gan no citiem valsts varas atzariem, gan masu mediju puses.

Kā katru gadu, Ģenerālajā asamblejā tika apkopots un prezentēts ENCJ gada gaitā paveiktais: vispārējs pārskats par asociācijas aktivitātēm 2016.–2017.gadā, kā arī projekta "Tiesu neatkarība, atbildība un kvalitāte" gala ziņojums. Ģenerālajā asamblejā risināti arī organizatoriski jautājumi – valdes vēlēšanas (valdes locekļi tiek iecelti uz divu gadu termiņu) un pieņemts darbības plāns nākamajiem četriem gadiem.

Projekta "Tiesu neatkarība, atbildība un kvalitāte" ietvaros 2016.gada nogalē visi Eiropas tiesneši tika aicināti piedalīties aptaujā, lai noskaidrotu tiesnešu skatījumu uz tiesu varas un tiesnešu neatkarības aspektiem savās valstīs. Aptaujā piedalījās 11 712 tiesneši no 26 Eiropas valstīm. ENCJ prezidente Nūrija Diaza Abada (Nuria Diaz Abad) Eiropas tiesnešiem ir nosūtījusi vēstuli ar pateicību par piedalīšanos aptaujā.

Latvijas Tieslietu padomi Ģenerālajā asamblejā Parīzē pārstāvēja tās priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un sekretariāta vadītāja Solvita Harbaceviča.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties