29. Jūnijs 2017 13:50
Jaunumi
Valsts prezidents un EP cilvēktiesību komisārs vienisprātis – bērna interesēs ir būt pilsonim no dzimšanas brīža
EP cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks un Valsts prezidents Raimonds Vējonis
No VPK arhīva

Latvijai nepieciešams risināt jautājumu par pilsonības piešķiršanu jaundzimušiem nepilsoņu bērniem, par to bija vienisprātis Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks, ceturtdien, 2017. gada 29. jūnijā tiekoties Rīgas pilī. Amatpersonas uzsvēra, ka bērna interesēs ir būt pilsonim no dzimšanas brīža.

“Ir pēdējais laiks, lai mēs sakārtotu jautājumu par pilsonības piešķiršanu jaundzimušajiem nepilsoņu bērniem. Latvijai ikviens bērns ir vērtība. Mums tas ir jāapliecina arī darbos, ne tikai skaļi par to runājot. Tāpēc jau Saeimas rudens sesijā plānoju nākt ar likumdošanas iniciatīvu, lai dotu iespēju Latvijā jaundzimušiem nepilsoņu bērniem kļūt par Latvijas pilsoņiem, ar viņu piedzimšanas brīdi, ja vien bērna vecāki viņam neizvēlas citas valsts pilsonību,” teica Valsts prezidents.

Nils Muižnieks norādīja, ka ANO Konvencija par bērna tiesībām, kuru ratificējušas visas Eiropas Padomes dalībvalstis, paredz, ka katram bērnam ir tiesības uz pilsonību. Konvencijas pamatprincips nosaka, ka „visās darbībās attiecībā uz bērniem uzmanība, pirmkārt, tiek veltīta tam, lai vislabāk nodrošinātu bērna intereses”.

“Atzinīgi vērtējama ir Valsts prezidenta iniciatīva likumdošanā noteikt jaundzimušo nepilsoņu bērnu tiesības uz Latvijas pilsonību. Nepārprotami, ka bērna interesēs ir būt pilsonim no dzimšanas brīža,” uzsvēra EP cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks.

Tikšanās laikā EP komisārs arī informēja Valsts prezidentu par aktualitātēm cilvēktiesību jomā EP dalībvalstīs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties