4. Augusts 2017 11:16
Jaunumi
Valsts vides dienests Valmierā novērš kokzāģētavas putekļu piesārņojumu

Tiesībsargs atzinīgi vērtē un uzteic Valsts vides dienesta (VVD) Valmieras reģionālās vides pārvaldes rīcību, uzdodot pārtraukt normatīvo aktu prasībām neatbilstošus kokmateriālu zāģēšanas darbus pilsētas teritorijā.

Šīs vasaras sākumā, reaģējot uz Valmieras iedzīvotāju sūdzībām, tiesībsargs konstatēja, ka Valmieras pilsētas teritorijā, pārvietojamā kokapstrādes tehnika, kas tiek darbināta ārtelpās, rada cilvēku veselībai nevēlamu putekļu piesārņojumu.

Tiesībsargam izpētes procesā pārsteidzošs šķita arī fakts, ka atbildīgā valsts pārvaldes iestāde – VVD – šādu darbību ilgāku laiku atzinusi par pieļaujamu, turklāt atstājot bez vērības vairākkārtīgas iedzīvotāju sūdzības. Tomēr situācija ir mainījusies.

Tiesībsargs: “Šajā gadījumā nepārprotami ir pārkāptas Satversmē paredzētās tiesības uz veselību un labvēlīgu vidi. Pozitīvi vērtējams, ka VVD ir ne vien spējis drosmīgi atzīt savas kļūdas, bet arī mainījis iepriekš pausto nostāju.”

Tiesībsargs uzsver, ka ir jābūt samērībai starp sabiedrības un uzņēmēju tiesībām un interesēm. Lai nerastos šādas vai līdzīgas situācijas, uzņēmējiem jāapzina jomas regulējošo normatīvo aktu loks.

Lai noskaidrotu ikviena iedzīvotāja pieredzi saskarsmē ar valsts un pašvaldību iestādēm, tiesībsargs aicina piedalīties aptaujā par labas pārvaldības principu ievērošanu. Aptauja: http://ej.uz/labaparvaldiba

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties