17. Augusts 2017 13:27
Jaunumi
Noslēdzies starptautisks pētījums korporatīvās atbilstības jomā

ELSA Latvia informē, ka jūlijā ir noslēdzies Eiropas tiesību zinātņu studentu asociācijas (ELSA) Legal Research Group starptautiskais pētījums European Compliance Benchmark. Pētījums aptver tādas tēmas kā pretkorupcijas regulējums uzņēmumu darbībā, iekšējās un ārējās “trauksmes celšanas” iespējas, uzņēmumu amatpersonu kriminālā atbildība, personu pārrobežu izdošanas iespējas robežas un informācijas nodošana tiesībsargājošām iestādēm.

Pētījuma koordinatores Jūlijas Terjuhanas un zinātniskās koordinatores zvērinātas advokātes Ramonas Miglānes vadībā no 2016. gada oktobra līdz 2017. gada aprīlim Latvijas normatīvo regulējumu šajā jomā analizēja Līva Rudzīte, Kalvis Egnīzers, Juris Krasovskis, Oļegs Sedjakins, Madara Meļņika, kā arī atbalstu pētījuma sagatavošanā sniedza valodas lietojuma koordinatores Elvīra Krēķe un Elīna Andrijevska.

1193 lapaspušu biezajā pētījumā, kas tapis sadarbībā ar starptautisko advokātu biroju K&L Gates, apkopota informācija par 24 Eiropas Padomes dalībvalstīm, sniedzot ieskatu arī plānotajām normatīvā regulējuma izmaiņām noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā turpmāko piecu gadu laikā. Pētījums ir pieejams ikvienam interesentam ELSA mājaslapā un var tikt izmantots kā vērtīgs avots, lai iepazītos ar normatīvo regulējumu šajā tiesību jomā.

Līdztekus šim pētījumam ELSA Latvia ir iesaistījusies pētījumā par migrācijas tiesībām, savukārt jau šajā rudenī tiks izsludināta nākamās ELSA starptautiskā pētījuma tēma. Pētījumā aicināti piedalīties jurisprudences studenti un jaunie juristi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties