22. Augusts 2017 14:00
Jaunumi
Tiesu administrācijā uzsāk ieviest robotizācijas procesus

Lai uzlabotu un atvieglotu darbinieku darbu un samazinātu monotonu un vienveidīgu darbību veikšanu, Tiesu administrācija uzsāk pilotprojektu robotizācijas procesu ieviešanai iestādē, kas ne tikai ir racionālāks risinājums vienveidīga darba veikšanai, bet arī ekonomiskāks.

Darbvietu automatizācijai ir potenciāls atbrīvot cilvēkus no monotona roku darba, ļaujot viņiem pāriet uz radošāku un nozīmīgāku uzdevumu veikšanu, kā arī samazina cilvēku kļūdu risku, kas būtiski uzlabo darba kvalitāti.

Sākotnēji iestādē ir automatizēta rēķinu pārnese no Tiesu informatīvās sistēmas izveidojot datu nodošanu no biznesa sistēmas uz resursu vadības sistēmu, samazinot šim procesam nepieciešamo laika patēriņu un izmaksas.

Arī nākotnē, lai uzlabotu darba efektivitāti un produktivitāti iestādē, tiks pārskatītas un analizētas darbības, kuras iespējams automatizēt atbilstoši tehnoloģiju attīstībai.  

Tiesu administrācija ir tieslietu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas organizē un nodrošina rajonu (pilsētu) tiesu, apgabaltiesu un zemesgrāmatu nodaļu administratīvo darbu (veic personāllietvedību tiesās un zemesgrāmatu nodaļās, plāno tiesu un zemesgrāmatu nodaļu budžetu un rīkojas ar piešķirtajiem finanšu līdzekļiem, nodrošina tiesas un zemesgrāmatu nodaļas ar materiāltehniskajiem līdzekļiem, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūru, uztur un administrē zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedības sistēmu Izpildu lietu reģistru un tā moduli elektronisko izsoļu vietni).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties