31. Augusts 2017 09:29
Jaunumi
ASV Tieslietu departamenta pārstāvju vizīte
No KNAB arhīva

30. augustā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) viesojās ASV delegācija no ASV Tieslietu departamenta (United States Department of Justice) – ASV Tieslietu departamenta prokurors Robins Teilors (Robin Taylor), ASV Tieslietu departamenta padomnieks Pārrobežu organizētās noziedzības un starptautisko lietu jautājumos Brūss Ors (Bruce Ohr), ASV Tieslietu departamenta Starptautisko lietu biroja pārstāvis Deivids Silverbrends (David Silverbrand), ASV Prokuroru biroja prokurors Amīts Kabravala (Ameet Kabrawala), kā arī ASV vēstniecības Latvijā pārstāves Lina Debevuā (Lyn Debevoise) un Simona Gurbo (Simona Gurbo).

ASV delegācijas sastāvā esošie trīs augsta līmeņa Tieslietu Departamenta pārstāvji (prokurori) specializējas organizētās noziedzības, naudas atmazgāšanas, nodokļu krāpšanas un ar korupciju saistīto noziedzīgu nodarījumu apkarošanā, kā arī starptautiskās tiesiskās palīdzības un informācijas apmaiņas jautājumos.

Tikšanās laikā tika apspriestas pieredzes un informācijas apmaiņas vajadzības un iespējamie risinājumi saistībā ar starpinstitūciju sadarbību komplekso izmeklēšanu kontekstā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Tika pārrunāti jautājumi, lai veicinātu sadarbību starptautiskas organizētas noziedzības, korupcijas, naudas atmazgāšanas apkarošanas un starptautiskas tiesiskās palīdzības sniegšanā.

Par pārrunātajiem jautājumiem un to iespējamiem risinājumiem informācija tiks apkopota, lai noteiktu turpmākās aktivitātes.

Latvijas vizītes ietvaros ASV Tieslietu departamenta Prokuratūras attīstības, palīdzības un mācību biroja ārvalstīs (Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance, and Training) pārstāvjiem sadarbībā ar Valsts administrācijas skolu plānota diskusija par starptautiskas organizētas noziedzības, korupcijas, naudas atmazgāšanas apkarošanu un starptautiskās tiesiskās palīdzības jautājumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties