4. Septembris 2017 14:32
Jaunumi
Rīgas pilī diskutēs par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu Latvijā

Ceturtdien, 7. septembrī pulksten 13.00 Rīgas pilī notiks diskusija par nepilsoņu statusa piešķiršanas izbeigšanas juridiskajiem un praktiskajiem aspektiem.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis diskusiju “Nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšana Latvijas Republikā” organizē, lai ar ekspertiem apspriestu savu iniciatīvu dot iespēju Latvijā jaundzimušiem nepilsoņu bērniem kļūt par Latvijas pilsoņiem jau viņu piedzimšanas brīdī, ja vien viņu vecāki saviem bērniem neizvēlas citas esošas valsts pilsonību.

“Nepilsoņu statusa piešķiršana jaundzimušajiem ir bijušās PSRS atstāts mantojums, kas nebūtu jāuztur vairāk nekā 25 gadus pēc neatkarības atjaunošanas. Latvija ir mūsdienīga un demokrātiska Eiropas valsts. Mums ir jādara viss, lai stiprinātu un saliedētu mūsu cilvēkus, un nākamajā valsts simtgadē skatītos uz priekšu, nevis atpakaļ,” uzsver Raimonds Vējonis.

Diskusiju atklās Valsts prezidenta uzruna. Kādas ir bērnu tiesības uz pilsonību, skaidros tiesībsargs Juris Jansons. Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa sniegs pārskatu par to, kā pēdējo gadu laikā mainījusies bērnu reģistrācija Latvijas pilsonībā un kāda ir naturalizācijas dinamika.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš iepazīstinās ar aptaujas rezultātiem par sabiedrības attieksmi pret jaundzimušo pilsoņu statusa regulēšanu. Savukārt Londonas Universitātes koledžas asociētais profesors starptautiskajās publiskajās tiesībās Mārtiņš Paparinskis vērtēs priekšlikumu par nepilsoņu bērnu pilsonību no kontinuitātes doktrīnas un citiem starptautisko tiesību aspektiem.                                 

Diskusiju vadīs, Latvijas Universitātes asociētais profesors, Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas loceklis Ivars Ijabs.

Diskusijas programma 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties