11. Septembris 2017 09:28
Jaunumi
Ukrainas korupcijas apkarošanas un novēršanas speciālistu vizīte
No KNAB arhīva

8. septembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) viesojās 20 korupcijas apkarošanas un novēršanas speciālisti no Ukrainas valsts iestādēm un  nevalstiskajām organizācijām, lai iepazītos ar KNAB darbību un pamatfunkcijām.

Delegācijā ir pārstāvji no Ukrainas Nacionālā Pretkorupcijas biroja, Nacionālās Korupcijas novēršanas aģentūras Transparency International Ukrainas nodaļas, nevalstiskās organizācijas “Centra”, pilsoniskās kustības “Chesno”, politiskās pētniecības centra “Eidos” un starptautiskā vēlēšanu sistēmu fonda.

Ukrainas pārstāvji tika iepazīstināti ar KNAB funkcijām interešu konflikta novēršanas, politisko partiju finanšu kontroles un sabiedrības izglītošanas jomā.

Ukrainas delegācija no 4. septembra  līdz 16. septembrim Rīgas Juridiskajā augstskolā starptautiskās attīstības sadarbības projekta ietvaros uzsāka mācības. Apmācību laikā dalībnieki apgūs ievadu Eiropas Savienības tiesībās, labas pārvaldības pamatprincipus, izmeklēšanas metodes, politisko partiju finanšu uzraudzību, naudas atmazgāšanas novēršanu, aktīvu atgūšanu, trauksmes cēlēju aizsardzību, risku kontroli valsts kapitālsabiedrībās, vēlēšanu uzraudzību, kā arī projektu vadību publiskajā sektorā.

Rīgas Juridiskās augstskolas un Sabiedrības par atklātību “Delna” rīkotais projekts  Ukrainas korupcijas apkarošanas kapacitātes stiprināšanā tiek īstenots pateicoties Latvijas Republikas ārlietu ministrijas un ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) finansējumam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties