26. Septembris 2017 12:31
Jaunumi
Augstākās tiesas Civillietu departamenta pārstāvji gūst pieredzi tiesu darba efektivizēšanā Zviedrijā
Civillietu departamenta delegācija Zviedrijas Augstākās tiesas zālē.
No AT arhīva

Civillietu departamenta pārstāvji 20.–22. septembrī pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja Zviedrijas Augstāko tiesu Stokholmā un Sodertornas tiesu, kas ir pirmās instances tiesa.

Vizītes mērķis bija gūt zināšanas par darba efektivitātes un kvalitātes uzlabošanas iespējām, un tā bija pirmā no divām departamenta pārstāvju pieredzes apmaiņas vizītēm, kas notiek Ziemeļvalstu Ministru padomes finansētās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Valsts administrācija” ietvaros rīkotajā projektā „Augstākās tiesas Civillietu departamenta darba efektivitātes un kvalitātes uzlabošanas iespējas”.

Zviedrijas Augstākajā tiesā Civillietu departamenta delegācija iepazinās ar Zviedrijas tiesu sistēmas uzbūvi un lietu izskatīšanas kārtību. Kopīgi apspriestas problēmas, ar kurām saskaras abu valstu tiesas, kā arī to iespējamie risinājumi, balstoties uz katras valsts pieredzi.

Savukārt Sodertornas tiesā delegācija iepazīstināta ar vairākiem darba kvalitātes un efektivitātes uzlabošanas pasākumiem, kurus ir īstenojusi šī tiesa, pamatojoties uz 2009.gadā veiktu pētījumu par sabiedrības uzticēšanos tiesai un to ietekmējošiem apstākļiem. Ņemot vērā pētījumā iegūtos rezultātus, Sodertornas tiesā tika veikti iespaidīgi pasākumi, lai uzlabotu tiesas saziņu ar lietas dalībniekiem un sabiedrību, padarītu tiesas nolēmumus skaidrākus un saprotamākus, kā arī veiktu efektīvāku komunikāciju ar medijiem.

Pieredzes apmaiņā Zviedrijā piedalījās Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnesis Aigars Strupišs, zinātniski analītiskais padomnieks Rihards Gulbis un tiesnešu palīgi Vadims Terentjevs, Liene Āķe, Madara Štorha, Adele Zalamane.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties