3. Oktobris 2017 16:40
Jaunumi
Stājies spēkā mūža ieslodzījums jaunietim par divu sieviešu nonāvēšanu Ķīpsalā

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments 2. oktobrī nolēma atteikt pārbaudīt kasācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesas lēmumu, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās par divu sieviešu slepkavības izdarīšanu 2014. gada decembrī Ķīpsalā, Rīgā.

Šāds lēmums pieņemts, jo atbilstoši Kriminālprocesa likuma 573. pantā noteiktajam Krimināllietu departaments nolēmuma tiesiskumu kasācijas kārtībā pārbauda tikai tādā gadījumā, ja kasācijas sūdzībā izteiktā prasība pamatota ar Krimināllikuma pārkāpumu vai šā likuma būtisku pārkāpumu. Līdz ar to stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas 2017. gada 8. jūnija lēmums, ar kuru  apsūdzētais sodīts ar mūža ieslodzījumu. Tāpat stājas spēkā tiesas noteiktā morālā kaitējuma kompensācijas piedziņa no apsūdzētā par labu cietušajiem kopā 16 000 eiro apmērā un valsts ienākumos 3600 eiro cietušajiem izmaksātā valsts kompensācija. Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Jaunietis tika apsūdzēts divu personu tīšā prettiesiskā nonāvēšanā, saistītā ar laupīšanu. Abi noziedzīgie nodarījumi izdarīti 2014. gada decembrī, kad pēc alkoholisko dzērienu lietošanas jaunais vīrietis devies mājās un pa ceļam sastapis savus upurus un nolūkā aplaupīt sievietēm uzbrucis. Slepkavības izdarītas ar sevišķu cietsirdību un noziedzīgie nodarījumi kvalificēti pēc Krimināllikuma 117. panta 4. daļas.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 2016. gada 5. decembrī apsūdzēto atzina par vainīgu uzrādītajā apsūdzībā un sodīja ar mūža ieslodzījumu, bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz trīs gadiem. Tāpat tiesa noteica morālā kaitējuma kompensācijas par labu cietušajiem un par labu valstij – cietušajiem izmaksātās valsts kompensācijas.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, Rīgas apgabaltiesa pirmās instances tiesas spriedumu atstāja negrozītu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties