10. Oktobris 2017 09:15
Jaunumi
Atstāj negrozītu spriedumu krimināllietā par krāpšanu un medicīnas dokumenta viltošanu

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments 6. oktobrī atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Jelgavas slimnīcas valdes loceklis atzīts par vainīgu un sodīts par to, ka viņš atbalstīja svešas mantas iegūšanu, izmantojot cietušā uzticību un ar viltu (krāpšana), kā arī uzkūdīja uz dokumenta viltošanu mantkārīgā nolūkā. Savukārt otrs lietā apsūdzētais atzīts par vainīgu un sodīts par to, ka viņš ieguva svešu mantu, izmantojot cietušā uzticību un ar viltu (krāpšana), kā arī izmantoja viltotu dokumentu mantkārīgā nolūkā.

Abiem apsūdzētajiem stājas spēkā tiesas piespriestais naudas sods 5550 eiro apmērā katram. Augstākā tiesa lietu kasācijas kārtībā izskatīja sakarā ar abu apsūdzēto aizstāvju kasācijas sūdzībām un prokurora protestu par Zemgales apgabaltiesas spriedumu. Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Pirmstiesas kriminālprocesā slimnīcas vadītājam apsūdzība celta arī pēc Krimināllikuma 317. panta otrās daļas par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, izdarīja tīšas darbības, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu vai uzliktu uzdevumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, mantkārīgā nolūkā. Gan pirmās instances tiesa, gan apelācijas instances tiesa atzina apsūdzēto par nevainīgu šajā apsūdzības daļā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties