23. Oktobris 2017 14:23
Jaunumi
Augstāko tiesu apmeklē Oksfordas Universitātes profesors Eriels Ezrači
Administratīvo lietu departamenta tiesnese Rudīte Vīduša un profesors Eriels Ezrači
No AT arhīva

20. oktobrī Augstākajā tiesā ieradies Oksfordas Universitātes profesors, Oksfordas Universitātes Konkurences tiesību un politikas centra direktors Eriels Ezrači (Ariel Ezrachi).

Profesors Ezrači 20. oktobrī apmeklējis Rīgu Latvijas tiesību institūta 2014. gadā aizsāktās ārvalstu akadēmiķu vieslekciju programmas ietvaros, sniedzot lekciju par konkurences tiesībām un digitālo ekonomiku „Konkurences tiesības, online tirgi un ietekme uz offline labklājību”. Projekta ietvaros tradicionāli tiek apmeklēta arī Augstākā tiesa.

Augstākajā tiesā Eriels Ezrači tikās ar Administratīvo lietu departamenta tiesnešiem un palīgiem, kā arī ar Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāju un zinātniski analītisko padomnieku.

Neformālā gaisotnē Ezrači kungs tika iepazīstināts ar Augstākās tiesas darbu, tās galvenajiem uzdevumiem tiesu sistēmā.  Tika apspriesti interesējošie konkurences tiesību jautājumi, tādi kā konkurences lietu īpatsvars Augstākajā tiesā. Pārrunāti konkrēti gadījumi, risinājumu rašanas metodes un citas saistošas tēmas.

Profesors Ezrači guva ieskatu arī tiesas vēsturē, apmeklējot tās muzeju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties