7. Novembris 2017 13:33
Jaunumi
“Jurista Vārda” konferencē diskutēs par tiesiskās sistēmas izaicinājumiem Latvijā

Šonedēļ gaidāms vērienīgs pasākums tieslietu nozarē. Atzīmējot sava 1000. numura iznākšanu, norisināsies žurnāla “Jurista Vārds” lasītāju un autoru forums „Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi valsts otrajā simtgadē”.

Forums notiks piektdien, 10. novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Aicināti visi interesenti!

Diskusija, kuru ar savu uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis un kurā piedalīsies autoritatīvi un vadošie Latvijas tiesiskās sistēmas pārstāvji, tostarp amatpersonas, šoreiz tiks veltīta iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām mūsu valsts otrajā simtgadē. “Jurista Vārda” autoru un lasītāju forumam izvēlēti trīs tēmu loki, kas šobrīd šķiet sevišķi aktuāli:
tiesiskās sistēmas efektivitāte un nākotnes ideālā tiesu sistēma;

  • tieslietu un ekonomikas mijiedarbība;
  • jurista izglītība un jurista darbs digitālajā laikmetā.

Ar konferences programmu var iepazīties šeit.

“Jurista Vārda” lasītāju un autoru forums veltīts žurnāla 1000. laidiena iznākšanai, kas ir vērā ņemams fakts Latvijas preses vēsturē.

Tas ir 144 lapaspušu biezs, kas ir 4-5 reizes biezāks nekā parasti, un ir iecerēts kā "spogulis" situācijai, kādā Latvijas tiesiskā sistēma atrodas uz valsts otrās simtgades sliekšņa. 

“Esam ļoti pateicīgi autoriem, kas atsaucās redakcijas priekšlikumam veikt "ekspresauditu": analizēt Latvijas tiesu varas organizāciju, likumdošanas procesa kvalitāti un digitalizācijas ietekmi uz tieslietām, kā arī secīgi caurlūkot visas lielākās tiesību nozares, definēt to problēmas un formulēt tuvākās un tālākās attīstības virzienus,” jubilejas numurā redakcijas vārdā raksta žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Žurnāla laidiens Nr. 1000 pie lasītājiem dodas šodien, 7. novembrī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties