22. Novembris 2017 12:15
Jaunumi
VIDEO: “Jurista Vārda” autoru un lasītāju forums. Atklāšana

Aizvadīts vērienīgs pasākums tieslietu nozarē − žurnāla “Jurista Vārds” lasītāju un autoru forums „Latvijas tiesiskās sistēmas izaicinājumi uz valsts otrās simtgades sliekšņa”. Aicinām noskatīties video!

“Stipra tiesiskā sistēma un profesionāla juristu saime ir stipras valsts pamats. Juristam ir īpaša atbildība par Latvijas valsti. Juristi ar savu darbu, profesionalitāti, darba ētiku, prasīgumu pret sevi un citiem vai nu sekmē tiesiskumu un likuma varu vai tieši pretēji - grauj to.

Juristu rokās ir likumu piemērošana un īstenošana, iedzīvināšana dzīvē. Tas var sekmēt sabiedrības uzticēšanos valstij un tieši pretēji - to postīt. Latvijai ir nepieciešams godprātīgs un profesionāls juristu darbs, kas stiprina mūsu valsti un likuma varu,” forumu piektdien, 10. novembrī, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā atklāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vienlaikus norādot, ka ““Jurista Vārds” ir aktīvs tiesiskās domas veidotājs un ļoti noderīgs forums ideju un pieredzes apmaiņai.”

Tajā piedalījās arī autoritatīvi un vadošie Latvijas tiesiskās sistēmas pārstāvji, tostarp amatpersonas, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes mācībspēki un absolventi.

Pasākums šoreiz tika veltīts iespējami plašam skatījumam uz Latvijas tiesiskās sistēmas perspektīvām mūsu valsts otrajā simtgadē. "Jurista Vārda" autoru un lasītāju forumam izvēlēti, un katrs no tiem apspriests atsevišķā sesijā, trīs tēmu loki: tiesiskās sistēmas efektivitāte un nākotnes ideālā tiesu sistēma, tieslietu un ekonomikas mijiedarbība, kā arī juridiskā izglītība un jurista darbs digitālajā laikmetā.

Sadarbībā ar LU tapis “Jurista Vārda” foruma videoieraksts.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties