29. Novembris 2017 15:13
Jaunumi
Valsts prezidents pieņem tiesnešu zvērestus

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 29. novembrī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pieņēma tiesneses Lindas Dīzenbergas un tiesneša Daiņa Loca zvērestu un tiesneses Silvijas Salenieces svinīgo solījumu pirms stāšanās amatā. 

Uzrunājot jaunos tiesnešus, Valsts prezidents uzsvēra, ka stipra tiesu sistēma un profesionāli tiesneši ir stipras valsts pamats. Svarīgi, lai tiesās būtu viens likums, viena taisnība visiem, veicinot sabiedrības uzticēšanos likuma varai un tiesu lemtajam. Raimonds Vējonis arī norādīja, ka tiesneša darbā nepieciešams ik dienas turpināt profesionāli pilnveidoties, nekad nebeigt apgūt jaunas zināšanas un meklēt iespējas uzlabot tiesu darbu.

Lindu Dīzenbergu un Silviju Salenieci Saeima par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesēm iecēla šā gada 21. septembra sēdē. Dainis Locs par rajona (pilsētas) tiesas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi iecelts Saeimas šā gada 12. oktobra sēdē.

Likums paredz, ka ikviens tiesnesis pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas Valsts prezidentam dod zvērestu (svinīgo solījumu) un svinīgi solās būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, spriest tiesu stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties