30. Novembris 2017 16:27
Jaunumi
Negroza notiesājošo spriedumu bijušam KNAB izmeklētājam apsūdzībā par krimināllietas materiālu nolaupīšanu

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments 30. novembrī krimināllietā par nelikumīgām darbībām ar kriminālprocesa materiāliem atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu abos apsūdzības pantos un galīgais sods viņam noteikts piespiedu darbs uz 120 stundām. Augstākā tiesa lietu kasācijas kārtībā izskatīja sakarā ar apsūdzētā un viņa aizstāves iesniegtām kasācijas sūdzībām par apelācijas instances tiesas spriedumu. Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Bijušajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājam sākotnēji apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 307. panta par nelikumīgām darbībām ar krimināllietas materiāliem un pēc Krimināllikuma 318. panta 1. daļas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Vēlāk apsūdzība pēc Krimināllikuma 318. panta 1. daļas pārkvalificēta uz Krimināllikuma 317. panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, proti, ka apsūdzētais, būdams valsts amatpersona, izdarījis tīšas darbības, kas acīmredzami pārsniedz valsts amatpersonai ar likumu uzliktu uzdevumu piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, radot ar šīm darbībām būtisku kaitējumu valsts varai un pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas interesēm.

Apsūdzībā norādīts, ka 2012. gadā no februāra līdz aprīlim apsūdzētais, būdams valsts amatpersona – KNAB Izmeklēšanas nodaļas izmeklētājs, bet nebūdams procesa virzītājs kriminālprocesā un konkrētā kriminālprocesa izmeklēšanas grupas dalībnieks, izmantojot viņa lietošanā nodoto dienesta datortehniku, nolaupīja un pārkopēja kriminālprocesa materiālus – 2 CD matricas ar tajās ierakstītiem Operatīvās darbības likumā noteiktajā kārtībā operatīvās darbības rezultātā iegūtajiem ierakstiem, ko nodeva trešajai personai publicēšanai interneta portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties