4. Janvāris 2018 13:29
Jaunumi
Aizvadīts gada noslēguma pasākums Kurzemes apgabaltiesā

2017. gada nogalē Kurzemes apgabaltiesā norisinājās tradicionālais gada noslēguma pasākums, kurā kolektīvs atskatījās uz kopīgi paveiktajiem vērtīgajiem darbiem 2017. gadā, kā arī veltīja pateicības un atzinības vārdus vairākiem tiesnešiem un tiesas darbiniekiem. Pirmo reizi tiesas darbinieku vidū tika rīkota balsošana, lai noteiktu Gada darbinieku trīs grupās – starp palīgiem, tiesas sēžu sekretāriem un kancelejas darbiniekiem, izvērtējot ieguldījumu tiešajā darbā un tiesas dzīvē kopumā, savstarpējo atsaucību un komunikāciju, sabiedrisko aktivitāti un citus darbinieka sasniegumus. Titula ieguvējs saņēma diplomu un ceļojošo balvu, kura Gada darbinieka turējumā atradīsies vienu gadu līdz jauna nominanta paziņošanai. 

Par Gada kancelejas darbinieku kļuva kancelejas vadītāja Irita Sīle, kura atzīta par brīnišķīgu kolēģi un raksturota kā sirds cilvēks. Uzsvērta viņas prasme atrisināt jebkuru situāciju, saglabājot mieru un cieņu pret apkārtējiem. Kāds darbinieks izteicies, ka Irita ir labākais skolotājs, jo parāda kādā virzienā skatīties, nevis kas tieši jāierauga.

Nominācijā Gada darbinieks starp palīgiem balvu ieguva Ineta Franka. Viņai nav raksturīga tukša runāšana, rāšanās vai nevajadzīga “ņemšanās”. Ja Ineta konstatēs problēmu, vienmēr atradīs un piedāvās tai risinājumu. Īpašu pateicību darbinieki izteikuši par sportiskā gara un veselības uzturēšanas veicināšanu kolektīvā, par mazo, dažkārt varbūt arī neredzamo darbu darīšanu un par trāpīgām dzīves atziņām tiesas informācijas ekrānā.

Balvu Gada tiesas sēžu sekretāre saņēma Anete Ormane, kura darbinieku vidū iesaukta par “Universālo kareivi”, jo pēdējā gada laikā iepazinusi gan kancelejas darbu, gan strādājusi Civillietu un Krimināllietu kolēģijā kā tiesas sēžu sekretāre, izveidojot veiksmīgu sadarbību ar citiem darbiniekiem un tiesnešiem. Anete raksturota kā “gaiša meitene” cilvēcisko attiecību jomā, kurai ir laba humora izjūta un piemīt radošums.

Kolektīvs lepojas arī ar arhivāri Hildu Kisnicu un tiesneša palīdzi Gunu Troiku, kuras 2017. gadā saņēmušas Tiesu administrācijas novērtējumu - Pateicības un Atzinības rakstus.

Apsveikumus saņēma arī ilggadīgi un pieredzējuši darbinieki – tiesneša palīdze Nelda Ose, kura no pirmās dienas ir Kurzemes apgabaltiesas kolektīvā, bet kopumā tiesu sistēmā strādā jau 35 gadus. Tiesneša palīdze Maija Raģe 15 darba gadus aizvadījusi Kurzemes apgabaltiesas kolektīvā. 10 gadus Kurzemes apgabaltiesas kolektīvā aktīvi darbojas arī tiesas sēžu sekretāres Sanita Brūkle, Inese Kalneniece un tiesneša palīdze Lienīte Būmeistare. 5 gadus tiesu sistēmā strādā kancelejas vadītājas vietniece Ilze Vitrupa un jaunpienācēja kolektīvā – tiesas sēžu sekretāre Kintija Krauze.

Kurzemes apgabaltiesā ieviesta vēl viena jauna tradīcija –  godināt tiesnešus, kuri nokalpojuši Temīdai nozīmīgu gadu skaitu. 2017. gadā Inārai Rozītei apritējuši 30 gadi kopš viņa apstiprināta tiesneša amatā, Lindai Vēberei – 20, savukārt Judītei Mauliņai un Kristam Līcim – 15.

Sirsnīgu paldies teicām tiesnesei Ritai Vīvai, kura bija spēcīgs atbalsts Kurzemes apgabaltiesas delegācijai Spānijas galvaspilsētā Madridē, kurā norisinājās pieredzes apmaiņas vizīte, jo tiesneses spāņu valodas zināšanas nodrošināja veiksmīgāku komunikāciju un domu apmaiņu ar kolēģiem Spānijā.

Pasākums norisinājās pozitīvā gaisotnē, sasaucoties ar tiesas priekšsēdētājas teikto, ka “nav mazsvarīgi prast pašiem sev pateikt paldies, atrast labus vārdus vienam priekš otra, un šos labos vārdus pateikt skaļi”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties