18. Janvāris 2018 12:31
Jaunumi
Tieslietu padomei izlēmīgi jārīkojas, lai izvērtētu publiskoto informāciju par atsevišķu tiesnešu godprātību

“Sagaidu, ka Tieslietu padome rīkosies, lai sabiedrībai izskaidrotu publiski izskanējušo informāciju par vairāku tiesnešu apšaubāmu rīcību maksātnespējas lietās,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, ceturtdien, 18. janvārī, Rīgas pilī tiekoties ar Tieslietu padomes priekšsēdētāju un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču.

Sarunā ar I. Bičkoviču Valsts prezidents norādīja, ka tiesu varai pašai jāizvērtē un jāsniedz skaidrojums sabiedrībai saistībā ar plašsaziņas līdzekļos un profesionāļu diskusijās izskanējušajām aizdomām par atsevišķu tiesnešu rīcību. “Šaubas par tiesnešu godprātību nevar atstāt bez reakcijas. Tas vairo sabiedrības neuzticēšanos tiesu varai kopumā,” teica R. Vējonis.

I. Bičkovičs bija vienisprātis ar Valsts prezidentu, ka tiesu vara ir spējīga kritiski izvērtēt notikušo un meklēt nepieciešamos pilnveidojumus, lai novērstu šādu gadījumu atkārtošanās iespējas.  

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja publiski izskanējušos tiesnešu un nozares profesionāļu aicinājumus atklāti diskutēt par šiem jautājumiem. “Tas parāda tiesu varas spēku un sistēmas potenciālu – mums ir daudz godprātīgu un profesionālu tiesnešu, kuri vēlas stiprināt tiesiskumu,” norādīja R. Vējonis.

Sarunas laikā Valsts prezidents ar I. Bičkoviču arī pārrunāja tiesnešu un tiesu darbinieku atlīdzības jautājumus. Valsts prezidents uzsvēra, ka tiesnešu atalgojumam ir jābūt konkurētspējīgam, lai spētu tiesneša darbam piesaistīt nozares labākos profesionāļus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties