6. Februāris 2018 10:31
Jaunumi
Rīgas rajona tiesa informē, ka tiks pārbaudīti apstākļi par tiesneša Raimonda Bula rīcību

2. februārī vairākos masu medijos tika publicēta informācija par to, ka Rīgas rajona tiesas tiesnesis R. Buls paralēli tiesneša pienākumu pildīšanai dienas nodaļā studē koledžā māszinības un tiesas oficiālā darba laika laikā atrodas ārpus tiesas, veicot praksi Jūrmalas slimnīcā.

Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja I. Siliņeviča, sniedzot sākotnējos komentārus, ir norādījusi, ka šāda situācija viņai nav bijusi zināma un tiesneša prombūtni viņa nav saskaņojusi, vienlaikus norādot, ka konkrētā tiesneša darba rādītāji neliecina par darba pienākumu neizpildi vai izpildi nepilnā apmērā.

Šobrīd tiesā tiek veikta apstākļu pārbaude, nolūkā noskaidrot publicētās informācijas atbilstību faktiskai situācijai un tuvākajā laikā tiesas priekšsēdētāja izlems jautājumu par nepieciešamību un pamatotību ierosināt disciplinārlietu par  tiesneša saukšanu pie disciplināratbildības par darba pienākumu nepildīšanu, tiesneša necienīgu rīcību vai tiesnešu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu.

Tiesas priekšsēdētāja norāda, ka šis ir bezprecedenta gadījums un šobrīd izdarīt secinājumus par tiesneša R. Bula rīcības prettiesiskumu būtu pāragri, vienlaikus uzsverot, ka šāda situācija rada gan pašu tiesnešu, gan sabiedrības neizpratni par tiesas darba organizāciju un atstāj negatīvu iespaidu uz tiesu sistēmu  kopumā. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties