6. Februāris 2018 14:02
Jaunumi
Valsts prezidents pieņem jauno tiesnešu zvērestus
Valsts prezidents Raimonds Vējonis 6. februārī svinīgā ceremonijā pieņēma tiesneses Kristīnes Evertovskas un Jolantas Uminskas zvērestu un Ilzes Andruškinas svinīgo solījumu pirms stāšanās amatā.
No VPK arhīva

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 6. februārī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pieņēma tiesneses Kristīnes Evertovskas un Jolantas Uminskas zvērestu un Ilzes Andruškinas svinīgo solījumu pirms stāšanās amatā.

Uzrunājot trīs jaunās tiesneses, Valsts prezidents aicināja pašus tiesnešus stiprināt tiesu sistēmu un tiesiskumu Latvijā, iesaistoties diskusijās par sistēmas kvalitāti, skaidrojot savus lēmumus publiski un rosinot pārmaiņas tiesu darbā. Raimonds Vējonis arī norādīja, ka katra lieta tiesai ir jāspriež tā, lai sabiedrība būtu pārliecināta, ka tiesu sistēma spēj aizstāvēt cilvēku intereses un taisnīgumu.

Kristīne Evertovska tiesneses darba gaitas sāks Rīgas rajona tiesā, Ilze Andruškina – Administratīvajā rajona tiesā, savukārt Jolanta Uminska strādās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļā.

Likums paredz, ka ikviens tiesnesis pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas Valsts prezidentam dod zvērestu (svinīgo solījumu) un svinīgi solās būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, spriest tiesu stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties