16. Februāris 2018 10:01
Jaunumi
Sākusies pieteikšanās Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļai 2018

No 30. maija līdz 5. jūnijam Latvijā un visā Eiropā norisināsies ceturtā Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļa, kas sniedz iespēju ikvienam interesentam un organizācijai popularizēt uz ilgtspējīgu attīstību vērstas aktivitātes un pasākumus, kā arī izcelt savu ieguldījumu Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) izvirzīto Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļā (European Sustainable Development Week – ESDW) ik gadu notiek vairāk nekā 4000 pasākumu, ko īsteno sociāli aktīvi iedzīvotāji, organizācijas un uzņēmumi, rūpējoties par mūsu planētas, cilvēku un resursu nākotni. Ikviens interesents ir aicināts iepazīties ar informāciju par ESDW, citu dalībnieku aktivitātēm un pieteikt savu ideju vai projektu, kas atbalsta ilgtspējīgu attīstību un ir vērsts uz Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, ESDW tīmekļa vietnē.

ESDW pauž atbalstu 2015. gadā apstiprināto 17 Ilgtspējīgas attīstības mērķu (IAM; Sustainable Development Goals – SDGs) sasniegšanā, šogad īpaši izceļot 2018. gada ANO augsta līmeņa politikas foruma redzeslokā izvirzīto tēmu – “Pāreja uz ilgtspējīgu un elastīgu sabiedrību”, kas koncentrējas galvenokārt uz 6., 7., 11., 12., 15. un 17. IAM īstenošanu. IAM identificē galvenos ilgtspējas izaicinājumus, ar kuriem pasaule saskaras vides, sociālā un ekonomikas dimensijā – šodien un nākotnē – un kas prasa aktīvu un tūlītēju rīcību no visām iesaistītajām pusēm, t.sk. valstīm un iedzīvotājiem. Ilgtspējas un IAM tematika ietver tādus globālos izaicinājumus kā nabadzības un bada izskaušana, veselības aprūpes un izglītības pieejamība un kvalitāte, dzimumu līdztiesība un pienācīga darba iespējas ikvienam, atbildīgs patēriņš un ražošana, miers un taisnīgums, rīcība planētas un tās resursu aizsardzībai u.c.  

Aicinām pieteikt projektus un idejas, kuru publicitātes pasākumi tiks īstenoti laika posmā no 2018. gada 30. maija līdz 5. jūnijam, ESDW tīmekļa vietnē  līdz š.g. 29. maijam. Dalība ESDW sniedz iespēju popularizēt ilgtspējas iniciatīvas, paust organizācijas sociālo atbildību un vērtības caur reāliem piemēriem, kā arī uzskatāmi parādīt savu, savas kopienas, valsts un Eiropas mēroga līdzdalību IAM sasniegšanā, vienlaikus ļaujot iepazīties ar citām tematiskām aktivitātēm visā Eiropā un iegūstot starptautiskus kontaktus turpmākai sadarbībai. Visa informācija par ESDW ietvaros organizētajiem pasākumiem pēc to apstiprināšanas tiek ievietota un ir pieejama ESDW tīmekļa vietnē.

Pagājušogad ESDW 2017 veiksmīgi aizvadīja vairāk nekā 4000 uz ilgtspējīgu attīstību vērstus pasākumus, piesaistot virs 360 000 dalībnieku 30 Eiropas valstīs, t.sk. aizvadot piecus pasākumus Latvijā. ESDW popularizē ilgtspējīgu attīstību veicinošas aktivitātes un projektus, izceļot iesaistīto valstu un dalībnieku ieguldījumu IAM sasniegšanā un tādējādi aicinot vairāk domāt par ikdienas izvēļu ietekmi uz mūsu nākotni un resursu atbildīgu pielietojumu ilgtermiņā. ESDW organizē Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātes Ilgtspējīgas vadības institūts Eiropas ilgtspējīgas attīstības tīkla (ESDN) darbības ietvaros sadarbībā ar ESDW dalībvalstu kontaktpunktiem. Latvijā ESDW kontaktpunkta funkcijas veic Pārresoru koordinācijas centrs (PKC).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties