21. Februāris 2018 14:01
Jaunumi
Valsts prezidents sāk diskusiju ciklu par Latvijas tiesu varai aktuāliem jautājumiem

Lai stiprinātu tiesu varu kā demokrātiskas valsts pamatu, Valsts prezidents Raimonds Vējonis aizsāk diskusiju ciklu “Tiesu varas aktuālie jautājumi: iespējas un izaicinājumi”. Pirmā diskusija notiks ceturtdien, 22. februārī plkst. 13.00 Rīgas pils Svētku zālē.

Diskusiju ciklā tiešā un atklātā profesionāļu sarunā tiks meklēti risinājumi, lai panāktu būtiskus uzlabojumus tiesu sistēmā. Pirmās diskusijas dalībniekus un vērotājus Valsts prezidents aicina domāt par tiesneša lomu un atbildību par tiesiskumu Latvijā.

Diskusijā paredzēts uzklausīt Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesneša, Disciplinārtiesas priekšsēdētāja Aigara Strupiša, Satversmes tiesas tiesneša Alda Laviņa, Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas un Tieslietu padomes locekles Ilzes Freimanes, kā arī Latvijas Universitātes (LU) emeritētās profesores Dr.phil. Skaidrītes Lasmanes un TV3 žurnālista Arņa Krauzes domas par to, kādi tiesneši ir nepieciešami mūsu valstij. Diskusiju vadīs LU asociētais profesors un Valsts prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijas loceklis Dr.sc.pol. Ivars Ījabs. 

Uz diskusiju aicināti tiesneši, tiesu politikas veidotāji un tiesu varai piederīgas personas, kā arī akadēmisko aprindu pārstāvji un citi jomas lietpratēji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties