1. Marts 2018 09:07
Jaunumi
Augstāko tiesu apmeklē tiesību zinātņu studenti un pasniedzēji no Nīderlandes

28. februārī Augstāko tiesu apmeklēja 58 tiesību zinātņu studenti un pasniedzēji no Nīderlandes, kas ieradušies Latvijā Utrehtas Lietišķo zinātņu universitātes organizētā mācību vizītē.

Viesi bija pilni entuziasma apmeklēt Augstāko tiesu un ļoti novērtēja šādu iespēju, jo paši studē gan vispārējās tiesības, gan socioloģiju apvienojumā ar tiesību zinātnēm. Brauciena ietvaros studenti un pasniedzēji viesojās arī Latvijas okupācijas muzejā, Nīderlandes Karalistes vēstniecībā un starptautiskā advokātu birojā, gūstot visaptverošu ieskatu gan Latvijas vēsturē, gan konkrētās darbības jomās.

Augstākajā tiesā ar viesiem tikās Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane, iepazīstinot viņus ar tiesu sistēmu, Augstākās tiesas struktūru, departamentu darbu, piekļuvi tiesas nolēmumiem un judikatūras pilnveides nozīmīgumu. Jaunie juristi izrādīja lielu interesi par tiesu, uzdodot jautājumus par tiesnešu darbu, piemēram, vai tiesneša amatu iespējams apvienot ar citu nodarbošanos un kādas personas var tikt ieceltas par tiesnešiem.

Viesi apskatīja arī tiesas telpas, Augstākās tiesas muzeju un tā krājumu, iepazīstot tiesas vēsturi un attīstību, kā arī apmeklēja vēsturisko skulptūru “Taisnība”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties