5. Marts 2018 09:13
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 5. līdz 9. martam

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 5. līdz 9. martam.

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments mutvārdu procesā izskatīs vienu lietu, rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas instances vai pirmās instances tiesas spriedumiem un divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētāji ir Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Jaunpiebalgas novada Dzimtsarakstu nodaļa un Augstākās izglītības padome.  

Augstākās tiesas Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs četras kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un vienu blakus sūdzību par zemākas instances tiesas lēmumu.

Augstākās tiesas Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs četras lietas. Vienā lietā saņemta apsūdzētā aizstāvja kasācijas sūdzība un vienā lietā prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas nolēmumu. Vienā lietā izskatīs sūdzību par apelācijas instances tiesas lēmumu, noraidot pieteikumu par procesuālā termiņa atjaunošanu kasācijas sūdzības iesniegšanai. Vienā lietā izskatīs pieteikumu par tiesas nolēmumu jaunu izskatīšanu.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departaments 9. martā rakstveida procesā izskatīs ieslodzītās personas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2016. gada 25. janvāra spriedumu. Pieteicējs lietā sūdzējās par tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļu neizsniegšanu Jelgavas cietumā. Apgabaltiesa atzina, ka pieteicējam netika izsniegti līdzekļi kameras uzkopšanai, tomēr secināja, ka apstākļi kamerās neradīja cilvēktiesību pārkāpumu. Apgabaltiesa uzskatīja, ka pieņemamus higiēnas un sanitāros apstākļus kamerā pieteicējs varēja nodrošināt, uzkopšanai izmantojot tikai ūdeni un ziepes. (Lieta SKA-49/2018).

2) Administratīvo lietu departaments 9. martā rakstveida procesā izskatīs ieslodzītās personas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2016. gada 2. novembra spriedumu. Pieteicējs sūdzējās par Valmieras cietuma administrācijas faktisko rīcību, neizsniedzot viņam atsūtīto 2015. gada kalendāru, un pieprasīja atlīdzinājumu. Ar apgabaltiesas spriedumu pieteikums apmierināts daļēji – atzīta par prettiesisku Valmieras cietuma administrācijas faktiskā rīcība, 2015. gada 5. janvārī neizsniedzot atsūtīto 2015. gada kalendāru, un piespriesta rakstveida atvainošanās, bet vienlaikus atzīts, ka, ņemot vērā sprieduma taisīšanas laiku, nav lietderīgi uzdot iestādei nodrošināt pieteicējam no sūtījuma izņemtā 2015. gada sienas kalendāra izsniegšanu. (Lieta SKA-291/2018).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties