6. Marts 2018 12:13
Jaunumi
Atklātā konkursā meklēs jaunu vadītāju Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam

Valsts kanceleja otrdien, 6. martā, izsludinājusi atklātu konkursu uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatu. Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 20. martam.

“Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot atklātu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju,” uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Kā iepriekš informējām, Ministru prezidents M. Kučinskis šī konkursa organizēšanu uzdevis veikt Valsts kancelejai. Šāds konkursa modelis izvērtēts, ņemot vērā līdzšinējo Valsts kancelejas pozitīvo pieredzi nodrošinot valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi, kā arī organizējot pretendentu atlasi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam.

Galvenās pretendentiem izvirzāmās prasības: nevainojama reputācija, atbilstība likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta otrās un trešās daļas prasībām, augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) tiesību zinātnē, ekonomikā vai vadības zinātnē.

Nepieciešama ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā (kas ietver arī atsevišķu vadīšanas pienākumu veikšanu), kā arī zināšanas un profesionālā pieredze noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā. Tāpat svarīgas profesionālas vadības prasmes komandas darba organizēšanā un kopīgu mērķu sasniegšanā, kā arī orientācija uz attīstību un spēja pieņemt lēmumus. Pretendentiem jābūt angļu un vēl vienas svešvalodas zināšanām, kā arī labām komunikācijas prasmēm un spējai skaidri un argumentēti paust viedokli.

Lai stiprinātu konkursa kārtībā ieceltā pretendenta profesionālās kompetences, pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas pretendentam tiks nodrošinātas divus mēnešus ilgas mācības ārvalstīs noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Konkursa komisiju plānots izveidot nedēļas laikā. Konkursa komisiju vadīs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un komisijas locekļi būs institūciju deleģētie pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, Finanšu ministrijas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Drošības policijas, Satversmes aizsardzības biroja un Latvijas Bankas.​

Konkurss noritēs divās kārtās. Pirmajā atlases kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notiks pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notiks vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana. Komisija iesniegs Ģenerālprokuroram atzinumu par pretendentu novērtējumu gala lēmuma pieņemšanai. Ģenerālprokuroram ir tiesības pirms lēmuma pieņemšanas uzaicināt pretendentu vai pretendentus uz sarunu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties