8. Marts 2018 11:22
Jaunumi
Konference “Runā valsts” − saruna atvērta turpinājumam

Latvijas simtgades devīze ir − es esmu Latvija. Visi kopā mēs esam valsts. No mūsu spējas saprasties un vienam otru sadzirdēt ir atkarīga Latvijas nākamā simtgade. Ieklausīties, runāt godīgi, veidot dialogu, runāt skaidri un konkrēti, sarunāties cieņpilni, sarunāties un ne atrunāties, runāt patiesību. Tie ir daži no konferences “Runā valsts” dalībnieku diskusiju laikā iesūtītājiem ieteikumiem, kā stiprināt valsts komunikāciju.

Konferences iecere bija rosināt pilsonisko sabiedrību diskusijai − cilvēks, valsts, likums un komunikācija šo attiecību izpausmēs un saiknēs.

Konferences laikā dalībnieki zālē aktīvi līdzdarbojās, iesūtot gan jautājumus, gan replikas. Latvijas Republikas oficiālais izdevējs − konferences rīkotājs − “Latvijas Vēstnesis” tās publiskojis LV portālā (www.lvportals.lv) un  pakāpeniski − arī atbildes uz konkrētiem jautājumiem.

“Ne vienmēr un ne visi saprot juridisko valodu, tāpēc mums jāatrod pareizie vārdi, lai sabiedrība mūs saprastu. Informācijas pārpilnības laikā valstij jārunā tā, lai valsti sadzird. Valsts uzdevums ir runāt skaidri un noteikti. Ja nerunā valsts, runā tās nedraugi,“ tā “Runā valsts” atklāšanā uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Mainās valsts komunikācija, mediju telpa un lietotāju paradumi. Jaunās tehnoloģijas, daudzveidīga un liela apjoma informācija rada izmaiņas cilvēku komunikācijas paradumos. Katrs arī pats izplata informāciju un veido savu informācijas burbuli.

Mainīgie rīki paver lieliskas iespējas personības attīstībai. Tomēr vienlaikus tie nes manipulējamas sabiedrības risku. Kritiski domājošs indivīds ir jebkuras zinošas un atbildīgas sabiedrības nepieciešamība.

Demokrātiskās sabiedrības rītdiena − domāsim kopā ko, kāpēc un kā arī turpmāk.

To par oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” darbības lauku atklāšanas uzrunā uzsvēra arī valdes priekšsēdētāja Daina Ābele: “Ir pagājuši simts gadi, kopš dibināta Latvija un 1918. gada decembrī izveidots valsts informācijas primavots. Mūsdienās oficiālā izdevēja pienākumus jau 25 gadus veic “Latvijas Vēstnesis”. Ir mainījušās tehnoloģijas, un drukātā laikraksta vietā oficiālā publikācija notiek elektroniskajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” (www.vestnesis.lv), savukārt likumu un Ministru kabineta noteikumu konsolidētās versijas ir viena klikšķa attālumā jūsu datorā vai telefonā – tiesību aktu portālā likumi.lv, kas, starp citu, ar lielu pārsvaru ir populārākā valsts tīmekļa vietne Latvijā.

Vienlaikus, tāpat kā pirms simts gadiem, oficiālais izdevējs arī šobrīd neaprobežojas tikai ar normatīvo aktu un oficiālo sludinājumu formālu izsludināšanu, bet meklē ceļus, kā valsts informāciju padarīt viegli pieejamu un labi saprotamu plašai sabiedrībai. Šī iemesla dēļ “Latvijas Vēstnesis” piedāvā likumu skaidrojumus LV portālā  (lvportals.lv). Savukārt, lai veicinātu pašu likumu un visas tiesiskās sistēmas kvalitāti, tiek izdots profesionāls nozares žurnāls “Jurista Vārds”. Tātad – es domāju, ka to varu teikt ar stingru pārliecību – mēs turpinām pirms simts gadiem sākto darbu ne vien oficiālās publikācijas laukā, bet arī sabiedrības informēšanā par svarīgākajām norisēm valstī.”

Konferences Facebook lapa: www.facebook.com/runavalsts/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties