9. Aprīlis 2018 09:36
Jaunumi
Uzsāk jauna VID ģenerāldirektora meklējumus

Pirmdien, 9. aprīlī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam. Pretendentu pieteikšanās termiņš ir 2. maijs.

“Lai veicinātu konkurenci un tādējādi nodrošinātu, ka tiek izvēlēts labākais no labākajiem, šoreiz konkursā aicinām piedalīties ne tikai finanšu, bet arī administratīvos vadītājus,” uzsver Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. “Tāpat svarīgi, ka konkursa gaitā tiks izvērtēta arī pretendentu motivācija un vēlme attīstīt Valsts ieņēmumu dienestu, padarot to par arvien efektīvāku un sabiedrībai saprotamāku institūciju,” piebilst J. Citskovskis.   

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, maģistra grāds, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze, vadot vismaz 40 darbinieku lielu komandu, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā, kā arī spēja analizēt sarežģītu, apjomīgu informāciju. Tāpat no amata kandidātiem tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par VID darbības jomām, valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem, teicamas sadarbības, komunikācijas un stratēģiskās plānošanas prasmes un svešvalodu pārzināšana.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem kandidātiem jāiesniedz 3-5 secinājumi vai priekšlikumi par VID darbības attīstību laikā, kad tiks ieviesta digitālā ekonomika un jaunas uzņēmējdarbības formas.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmā kārta tiks uzsākta 3. maijā, un tās laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Otrā kārta noritēs sarunas formā, kuras laikā pretendents konkursa komisijai skaidros savu motivāciju un iepazīstinās ar skatījumu par iestādes nākotnes vīziju un prioritātēm, kā arī par valsts pārvaldes darbību kopumā. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti izvērtēs pretendentu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, pārmaiņu vadību, attiecību veidošanu, kā arī orientāciju uz rezultātu. Nepieciešamības gadījumā komisija lems par papildu metodēm pretendentu novērtēšanā.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlēto vienu vai vairākus atbilstošākos pretendentus ieteiks finanšu ministram, kurš pieņems lēmumu par noteikta pretendenta kandidatūras virzīšanu izskatīšanai Ministru kabinetā. Ja valdība atbalstīs izvirzīto VID ģenerāldirektora amata kandidatūru, konkursa uzvarētājs šajā amatā tiks iecelts uz 5 gadiem.         

Konkursa uzvarētājs, ieņemot VID ģenerāldirektora amatu, saņems mēnešalgu 4030 EUR apmērā. Tāpat šis amats paredz iespēju saņemt atlīdzības mainīgo daļu (piemaksas) un novērtēšanas prēmiju, kā arī veselības apdrošināšanu, papildatvaļinājumu un iespēju piedalīties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisijas sastāvā ir Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece nodokļu administrēšanas un ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumos Jana Salmiņa, finanšu ministra biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs. Tāpat pretendentu atlases procesā piedalās neatkarīgi novērotāji, kas pārstāv Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Drošības policiju.

Šis ir jau ceturtais gads, kopš tiek īstenota centralizēta augstākā līmeņa vadītāju atlase, tādējādi nodrošinot atklātu, godīgu un profesionālu kandidātu atlasi. Šādā veidā Valsts kancelejas rīkotajos 17 konkursos vadītāji izraudzīti 11 valsts tiešās pārvaldes iestādēm, piesaistot un motivējot darbam valsts pārvaldē augsta līmeņa profesionāļus.  

Detalizētāk par prasībām un pieteikšanos

Valsts pārvaldes iestāžu vadītāju centralizētā atlase: INFOGRAFIKA

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties