16. Aprīlis 2018 11:31
Jaunumi
Eiropas Padomes konferencē Dānijā pieņem deklarāciju par Eiropas Cilvēktiesību konvencijas sistēmas stiprināšanu

12. un 13. aprīlī Kopenhāgenā, Dānijā, notika Eiropas Padomes (EP) augsta līmeņa konference par Eiropas Cilvēktiesību konvencijas sistēmas stiprināšanu, lai turpinātu apspriest Eiropas Cilvēktiesību tiesas reformu procesu un Eiropas Cilvēktiesību konvencijas sistēmas lomu Eiropas nākotnē.

Latvijas delegācijas vadītāja, vēstniece – Starptautisko organizāciju un Humanitāro jautājumu departamenta direktore Aiga Liepiņa uzrunā uzsvēra, ka Konvencijā iekļauto tiesību aizsardzību garantēšanai dalībvalstīm ir jāuzņemas visa atbildība par efektīvu Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi. Noslēgumā tika pieņemta Kopenhāgenas deklarācija, kurā uzsvērta nepieciešamība radīt efektīvu un balansētu Eiropas cilvēktiesību sistēmu, kas balstīta uz līdz šim sasniegto, un turpinot to stiprināt.

Iepriekš līdzīgas konferences par Cilvēktiesību konvencijas sistēmas nākotni notika: 2010. gadā Interlākenē (Šveicē), 2011. gadā Izmirā (Turcijā), 2012. gadā Braitonā (Lielbritānijā) un 2015. gadā Briselē (Beļģijā).

1949. gadā dibinātā Eiropas Padome ir vecākā politiskā organizācija Eiropā un šobrīd apvieno 47 Eiropas valstis. EP darbības mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu, nodrošinot tās pamatvērtību – cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību. Latvija kļuva par EP dalībvalsti 1995. gadā un 1997. gadā ratificēja Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties