23. Aprīlis 2018 08:31
Jaunumi
Stājušies spēkā Latvijas–Krievijas valsts robežas demarkācijas dokumenti

2018. gada 21. aprīlī stājas spēkā Latvijas–Krievijas valsts robežas demarkācijas dokumenti. Līdz ar to ir noslēdzies abu valstu kopējā robežposma demarkācijas process, kas ilga astoņus gadus.

Latvijas Ārlietu ministrija pozitīvi novērtē Latvijas un Krievijas ekspertu sadarbību abu valstu kopējās robežas demarkācijas procesā.

Latvijas un Krievijas kopīgā demarkācijas komisija tika izveidota saskaņā ar 2007. gada 27. martā Maskavā parakstītā Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līguma par Latvijas un Krievijas valsts robežu 5. pantu. Komisijas pirmā sēde notika 2009. gada 23. septembrī Daugavpilī. Robežas demarkācijas dokumenti tika parakstīti 2017. gada 25. oktobrī demarkācijas komisijas noslēguma sēdē Rīgā. Šī gada 16. janvārī dokumentus apstiprināja Latvijas valdība, savukārt 21. februārī – Krievijas Federācijas valdība. 

Demarkācijas procesa gaitā tika veikta 283,6 km garās robežlīnijas iezīmēšana dabā, tika uzstādītas 648 robežzīmes, kā arī noteikta precīza viduslīnijas atrašanās pierobežas upēs, robežlīniju atrašanās ezeros un precizēta salu piederība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties