23. Aprīlis 2018 08:34
Jaunumi
Konkurences padomes loceklis Singapūrā piedalās apmācībās par darbaspēka attīstību nākotnē

No 16. līdz 20. aprīlim Konkurences padomes loceklis Jānis Račko piedalījās apmācībās “Darbaspēks nākotnes ekonomikai”, kas noritēja Singapūrā. Apmācībās aicināja piedalīties dažādu valstu, tajā skaitā Latvijas, iestāžu pārstāvjus.

Apmācības noritēja Singapūras Sadarbības programmas ietvaros. To mērķis ir iepazīstināt dažādu valstu iestāžu pārstāvjus ar Singapūras līdzšinējo pieredzi un pieeju, prognozējot izmaiņas un plānojot risinājumus tirgos, kas saistītas ar interneta un citu digitālo tehnoloģiju attīstību, lielo datu izmantošanu, kā arī tirgu transformāciju un darbaspēka aizstāšanu ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām.

Pasākumā klātesošie iepazīstināti ar Singapūras ekonomikas attīstības vīziju un ekonomikas attīstības stratēģiju, kuras mērķis ir veidot valsti un pilsētu kā globālu tehnoloģiskās attīstības līderi. Stratēģijas pamatā ir efektīva publiskā un privātā sektora sadarbība, digitālo tehnoloģiju attīstība un sniegto iespēju izmantošana. Izceļams, ka būtiska loma ir nacionālajai kustībai SkillsFuture, kas aptver iniciatīvas vairākās nozīmīgās ekonomikas attīstības jomās, tajā skaitā, inovācijās, ekonomikas zināšanu un digitālās konkurētspējas stiprināšanā un tehnoloģiskā savienojamībā.

Piebilstams, ka tehnoloģiju attīstības jautājums arī konkurences tiesībās pēdējos gados ir kļuvis īpaši aktuāls, konkurences iestādēm radot izaicinājumus pārkāpumu izmeklēšanā un tiesību piemērošanā. Lai apmainītos ar pieredzi un labo darba praksi, Konkurences padomes loceklis J. Račko Singapūras vizītes laikā tikās ar konkurences uzraudzības iestādes (Competition and Consumer Commission of Singapore) pārstāvjiem.

Kopš 1965. gada, kad Singapūra pasludināja neatkarību, kā viena no prioritātēm tika uzstādīta ieguldīt cilvēku zināšanās, izglītībā un konkurētspējas veidošanā. 2015. gadā Singapūra paziņoja par tālākās attīstības iniciatīvu (Smart Nation Initiative) mērķi 2025. gadā kļūt par nāciju, kas visvairāk izmanto tehnoloģijas un lielo datu analīzes sniegtās priekšrocības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties