25. Aprīlis 2018 08:52
Jaunumi
"Jurista Vārda" tematiskais laidiens – par administratīvajām tiesībām un procesu

Iznācis žurnāla “Jurista Vārda” dubultais laidiens, kas veltīts administratīvajām tiesībām un administratīvajam procesam.

74 lappušu biezais “Jurista Vārds” iepazīstina gan ar administratīvo tiesu organizācijas aktualitātēm, gan atsevišķiem administratīvā procesa jautājumiem, tai skaitā sniedz ieskatu atsevišķos administratīvā procesa jautājumos un lietu kategorijās  (publisko tiesību līgumi, medicīnas tiesības, PVN darījumi, valsts dienesta lietas u.c.); cenšas rast atbildes uz jautājumiem, vai administratīvo tiesu izveide un darbība Latvijā ir sasniegusi savus mērķus, kā arī cik veiksmīgi šīs tiesas iekļaujas Latvijas kopējā tiesu sistēmā un iesaistās dialogā ar Satversmes tiesu un Eiropas Savienības Tiesu.

“Redakcija ļoti priecājas par plašo autoru kolektīvu, kas iesaistījās šī “Jurista Vārda” sagatavošanā. Savus spēkus apvienoja visu triju instanču administratīvo tiesu tiesneši, tiesu priekšsēdētāji un tiesnešu palīgi. Tie ir lietpratēji, kuru zināšanas administratīvā procesa tiesībās ir neapšaubāmas, tādēļ šis tematiskais žurnāls mūsu lasītajiem ir liels ieguvums,” norāda žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Jaunums ir arī žurnāla redakcijas sadarbība ar viesredaktori, kas plānojusi tematiskā laidiena saturu. Tā ir Dita Plepa –  Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta zinātniski analītiskā padomniece.

Pēc šīs veiksmīgās pieredzes “Jurista Vārds” plāno turpināt šādu sadarbību ar dažādu tiesību nozaru lietpratējiem, tādējādi piedāvājot lasītājiem iespēju no jauna skatupunkta palūkoties uz atsevišķām tieslietu problēmām un jomām.

“Šis žurnāla numurs ir izkāpšana no komforta zonas. “Jurista Vārda” redakcija realizē jaunu ieceri, aicinot viesredaktorus veidot žurnāla saturu un konceptu. Lai izmēģinātu spēkus citā argumentācijas tehnikā un rakstu darbu formā, administratīvo tiesu tiesneši un viņu palīgi izstrādājuši žurnāla rakstus, kuros ieskicēta administratīvo tiesību daudzveidība. Savukārt man bija tas gods un atbildība nodarboties ar šīs ieceres īstenošanu, mācoties projektu vadīšanas prasmes,” redakcijas slejā raksta tematiskā laidiena viesredaktore Dita Plepa.

Tāpat šajā ‘“Jurista Vārda“ numurā lasītāji var iepazīties ar vēl diviem jaunumiem – divām rubrikām žurnāla noslēgumā:

  • “Juridiskā darba tirgus”, kur pārmaiņus savu ideālo darbinieku raksturos dažādi darba devēji un ar sevi kā eventuālo darba ņēmēju iepazīstinās jaunie juristi;

  • un “Jurists un kultūra”, kur Latvijas tiesībnieki savus kolēģus varēs iepazīstināt ar iespaidiem no kultūras pasaules un mudināt paplašināt savu intelektuālo pieredzi.

Nākamais žurnāla “Jurista Vārds” laidiens iznāks 8. maijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties