16. Maijs 2018 09:14
Jaunumi
Valsts prezidents ar KNAB priekšnieku pārrunā priekšvēlēšanu aģitācijas finansēšanas uzraudzību
No VPK arhīva

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 2018. gada 15. maijā, tikšanās laikā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jēkabu Straumi pārrunāja KNAB šogad plānotos pasākums efektīvai priekšvēlēšanu aģitācijas finansēšanas uzraudzībai.

“Nav šaubu, ka arī šajās Saeimas vēlēšanās notiks mēģinājumi ietekmēt to rezultātus ar atļautām, pusatļautām un visticamāk arī ar neatļautām metodēm gan iekšēji, gan no ārpuses. Tāpēc būtiski, ka KNAB jau savlaicīgi uzsācis darbu, lai nodrošinātu efektīvu priekšvēlēšanu un slēptās aģitācijas monitoringu ne tikai TV, radio un presē, bet arī interneta vidē,” tikšanās laikā atzina Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents uzsvēra, ka KNAB ir jāvērtē ne tikai publicitātes kampaņas, kas popularizēs un paudīs atbalstošu viedokli noteiktām politiskajām partijām vai politiķiem. Vienlīdz būtiski ir spēt identificēt un apzināt finansēšanas avotus arī publicitātes kampaņām, kas būs vērstas pret atsevišķiem politiķiem vai politiskajām partijām.

KNAB priekšnieks J.Straume iepazīstināja Valsts prezidentu ar iestādes paveikto, lai nodrošinātu efektīvu priekšvēlēšanu aģitācijas finansēšanas uzraudzību – stiprināta KNAB kapacitāte, apzināta starpvalstu pieredze, izveidota sadarbība ar sociālajām platformām, kā arī uzsākta plaša starpinstitucionālā sadarbība, sabiedrības un politisko partiju izglītošana un informēšana.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties