31. Maijs 2018 09:06
Jaunumi
Iekšlietu ministrs ar Eiropola izpilddirektori pārrunā praktisko sadarbību
No IeM arhīva

Trešdien, 30. maijā iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikās ar Eiropola izpilddirektori Katrīnu de Bolli, lai pārrunātu līdzšinējo un nākotnes praktisko sadarbību.

Tikšanās laikā ministrs apsveica K. de Bolli ar stāšanos Eiropola izpilddirektores amatā un norādīja, ka Latvija ir piedalījusies Eiropola izpilddirektora vēlēšanu procesā un atbalstījusi viņas kandidatūru. Ministrs pauda pārliecību, ka jaunās izpilddirektores profesionālajā vadībā Eiropols turpinās veiksmīgu attīstību arī nākotnē.

R. Kozlovskis: “Latvija augstu novērtē līdzšinējo Eiropola darbību, īpaši praktiskās sadarbības stiprināšanā, atbalstot policijas un tiesībaizsardzības iestāžu darbību. Tas ir liels ieguvums dalībvalstīm, jo tās var efektīvi izmantot Eiropola uzkrāto informāciju, kā arī saņemt atbalstu kopēju izmeklēšanu veikšanā. Informācijas apmaiņa palīdz mūsu dienestiem operatīvi reaģēt uz tādām noziedzības izpausmēm kā krāpšanas, laupīšanas, naudas atmazgāšana, narkotiku tirdzniecība, nelegālā migrācija un citās jomās”.

Latvijas tiesībaizsardzības iestādes piedalās Eiropola rīkotajās speciālajās mācībās, kas dod iespēju dienestiem pilnveidot un paplašināt savu darbinieku teorētiskās un praktiskās zināšanas.

K. de Bolle apliecināja Eiropola gatavību arī turpmāk sniegt atbalstu Latvijas tiesībaizsardzības iestādēm gan praktiskajā, gan ekspertu līmenī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties