5. Jūnijs 2018 10:13
Jaunumi
Diskutēs par ieguldījumu aizsardzību Eiropā, analizējot tiesu praksi

Šī gada 8. jūnijā Rīgas Juridiskajā augstskolā norisināsies paneļdiskusija “Ieguldījumu aizsardzība Eiropā pēc Eiropas Savienības Tiesas sprieduma lietā C-284/16 “Slovākijas Republika pret Achmea BV””. Diskusiju organizē Valsts kanceleja sadarbībā ar Rīgas Juridisko augstskolu, to apmeklēt aicināti visi interesenti.

Diskusiju rosinājusi tiesvedība starp Slovākijas Republiku un apdrošināšanas kompāniju Achmea, kas iebilda pret valsts lēmumu privatizēt veselības apdrošināšanas privātās kompānijas un to vietā radīt vienotu valsts apdrošināšanas sistēmu. Eiropas Savienības Tiesa, izskatot šo gadījumu, secinājusi, ka mehānisms, kādā tiek izskatīti investora un valsts savstarpējie strīdi, neatbilst ES autonomijas principam. Tas nozīmē, ka starptautiskās šķīrējtiesas var interpretēt un piemērot Eiropas Savienības tiesību normas, taču nevar nodrošināt to vienveidīgu un efektīvu ievērošanu.

Lai izvērtētu šī sprieduma sekas, dažādu starptautisko tiesību eksperti paneļdiskusijas laikā runās par tādiem jautājumiem kā konkrētā Slovākijas tiesvedības sprieduma tvērumu un iespējamo ietekmi uz citiem starptautiskajiem strīdiem ar investoriem, ES investoru aizsardzību ES dalībvalstīs, kā arī par to, kas turpmāk sagaidāms ES dalībvalstu terminoloģijā.

Paneļdiskusija notiks angļu valodā, un to vadīs Valsts kancelejas juriste Dr. Ilze Dubava un Rīgas Juridiskās augstskolas docente Dr. Inese Druviete.

Pasākums ir publisks, un interesenti laipni aicināti pieteikt savu ierašanos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties