6. Jūnijs 2018 14:35
Jaunumi
Valsts prezidents Rīgas pilī pieņem tiesnešu zvērestus
No VPK arhīva

6. jūnijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī pirms stāšanās amatā pieņēma tiesnešu Anastasijas Pasjugas un Agneses Maļinovskas svinīgos solījumus un Gerdas Rozītes-Pupkevičas zvērestu.

“Tiesnešiem nav nebūtisku lietu. Katrs tiesas spriedums ietekmē konkrētu cilvēku dzīves vai uzņēmumu darbību, bet tiesneša darbība kopumā – tiesu sistēmas reputāciju. Jaunajiem tiesnešiem ir iespēja sniegt savu ieguldījumu, lai  mainītu sabiedrības viedokli par tiesu sistēmu kopumā, ar darbiem apliecinot, ka tiesa tiek spriesta taisnīgi un tiesu sistēma darbojas valsts un sabiedrības labā,” uzsvēra Valsts prezidents, Rīgas pilī uzrunājot jaunās tiesneses.

Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja arī katras tiesneses līdzšinējo darba pieredzi tiesu sistēmā, valsts pārvaldē un privātajās struktūrās, kā arī aicināja izvirzīt arvien jaunus mērķus, lai turpinātu profesionālo izaugsmi arī nākotnē.

Ikviens tiesnesis pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas Valsts prezidentam dod zvērestu (svinīgo solījumu) un svinīgi solās būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, spriest tiesu stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties