15. Jūnijs 2018 10:04
Jaunumi
“Latvijas Vēstnesis” piedalās Eiropas Oficiālo izdevēju forumā

Jau 15. reizi Eiropas Oficiālo izdevēju forums vieno Eiropas Savienības, kā arī citu valstu pārstāvjus, lai pārrunātu aktualitātes un dalītos pieredzē oficiālās publikācijas īstenošanā. Forumā piedalījās arī oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” pārstāvji.

Šogad Eiropas Oficiālo izdevēju forumā piedalījās dalībnieki no 27 valstīm, to skaitā arī no Japānas un Angolas. Forumā ar priekšlasījumiem uzstājās un foruma dalībniekiem bija iespēja iepazīt Norvēģijas, Itālijas, Luksemburgas un Nīderlandes pieredzi.

Sarunu temati aptvēra vairākus tehniskus risinājumus tiesību aktu un tiesiskās informācijas pieejamības uzlabošanā. Tas ir, gan meklēšanas sistēmas un automātisko sasaišu pievienošanu, gan tiesību aktu izstrādes un konsolidēšanas tehniskos aspektus.

Foruma ietvaros dalībnieki vienojās par jaunu darba grupu, lai apspriestu, kā Vispārīgā datu aizsardzības regula skar oficiālo izdevēju darbību. Speciālisti atzinīgi novērtēja oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” pieredzi regulas ieviešanā, realizējot savas funkcijas.

“Esam veikuši nopietnus priekšdarbus, lai datu regulas ietvaros sabalansētu oficiālās publikācijas mērķus un uzdevumus ar fizisko personu datu aizsardzības interesēm. “Latvijas Vēstnesis” ir teju vienīgais oficiālais izdevējs Eiropā, kas ir izstrādājis privātuma politiku”, skaidro “Latvijas Vēstneša” Oficiālo publikāciju departamenta direktore Inese Luste.

Uzziņai

Eiropas Oficiālo izdevēju forums ir neformāla, koleģiāla struktūra, ko veido Eiropas valstu oficiālos izdevumus pārstāvošās organizācijas un Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis.

Forums ir dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt pieredzes un labās prakses apmaiņu Eiropas oficiālo izdevēju starpā. “Latvijas Vēstnesis” forumā piedalās kopš tā dibināšanas.

Reizi gadā foruma dalībnieki tiekas gadskārtējā sanāksmē, lai kopīgi diskutētu par jaunākajām attīstības tendencēm, demonstrētu panākto tehnoloģisko progresu un risinātu citus ar oficiālās publikācijas funkcijas īstenošanu saistītus jautājumus. Foruma 2011. gada sanāksme notika Rīgā. To organizēja oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis”.

Šogad forums norisinājās 7.–8. jūnijā Oslo, Norvēģijā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties