3. Jūlijs 2018 16:40
Jaunumi
Apvienos Iedzīvotāju un Civilstāvokļa aktu reģistrus

Otrdien, 3. jūlijā, Ministru kabinets izdeva rīkojumu, kas paredz, ka pēc 2020. gada 1. jūlija, kad stāsies spēkā Fizisko personu reģistra likums, tiks apvienots Iedzīvotāju reģistrs un Civilstāvokļa aktu reģistrācijas informācijas sistēma. Tas ļaus paaugstināt valsts pārvaldes efektivitāti un vienkāršot administratīvās darbības.

Jānorāda, ka informācijas sistēmas izstrādes brīdī tiks nodrošināta vienota datu aizsardzība. Tehniskajā risinājumā tiks paredzēts, ka informācijas sistēmas lietotājam būs nodrošināta iespēja vienas informācijas sistēmas ietvaros veikt nepieciešamās darbības attiecīgā civilstāvokļa akta reģistrēšanai. Šādā veidā tiks minimizēti pieejamie dati tādā apjomā, kāds tas ir nepieciešams attiecīgajā procesā. Šobrīd lietotājam, veicot civilstāvokļa akta reģistrāciju, ir nepieciešama piekļuve divām sistēmām, kas rada papildu laika resursu patēriņu un dubultu personas datu apstrādi.

Jāpiebilst, ka sistēmu apvienošanai nav nepieciešams papildu valsts budžeta finansējums, jo tas tiks veikts ERAF projekta "Fizisko personu datu pakalpojumu modernizācija” ietvaros.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties