7. Augusts 2018 16:32
Jaunumi
Latvijas Universitātes visu fakultāšu beidzēji var pievienoties LU Absolventu klubam

Izglītība ir cilvēka lielākais kapitāls, turklāt nozīmīgs inteliģences raksturlielums. 2018. gadā Latvijas Universitāti (LU) ir absolvējuši vairāk nekā 3600 absolventu, kļūdami par jaunajiem savas nozares virzītājspēkiem. Bet kā saglabāt piederību savai universitātei un celt diploma vērtību arī pēc studiju beigšanas? Par savu dzinuli iesaistīties LU Absolventu klubā stāsta divas šā gada absolventes.

LU Absolventu klubs ir īstā platforma, kas apvieno visu paaudžu un visu fakultāšu LU beidzējus. Kluba mērķis ir vienot LU absolventus, lai dotu Universitātei savu pieredzi, zināšanas, resursus un kopīgiem spēkiem celtu Universitātes diploma vērtību.

Lai gan klubs ir dibināts tikai 2016. gada sākumā, tas jau ir īstenojis vairākus lielus projektus un ir gatavs strādāt tālāk pie iesāktā. Šīs sabiedriskās organizācijas pamatdarbības fokuss ir vērsts uz absolventu tīklošanos, izglītošanos un LU attīstību. Jebkurš kluba biedrs var aktīvi iesaistīties aktivitāšu un procesu īstenošanā, īstenojot savas idejas projektus, vai vienkārši izbaudīt rezultātu, tīklojoties ar citiem biedriem un pilnveidojot profesionālo kontaktu un draugu loku.

Līdz šim ir veidojušās arī jaunas tradīcijas. Viens no lielākajiem panākumiem ir LU Absolventu dienas rīkošana LU Botāniskajā dārzā, kur jau divas gadus ir pulcējušies vairāki simti absolventi ar ģimenēm. Sadarbībā ar LU fondu un LU Botānisko dārzu tiek īstenota ziedošanas kampaņa, lai izbūvētu LU Absolventu taku – režģu laipu 150 m garumā, kas būs daļa no Ēnu dārza. Tāpat ir iespēja regulāri iedvesmoties LU absolventu sarunu vakaros, kur dalībnieki dalās ar savu pieredzi, kā diploms, iegūtā izglītība un pieredze palīdzējusi dzīvē atsperties un sasniegt vairāk. Pirmo gadu sadarbībā ar LU Karjeras centru tiks īstenota padomdevēju jeb mentoringa programma “Karjeras Akadēmija”, lai palīdzētu “savest kopā” studentus ar absolventiem. Tāpat ir iespēja līdzdarboties LU Studiju programmu kvalitātes novērtēšanas komisijās. Iespējas ir plašas, katram ir iespēja atrast sev tuvāko aktivitāti vai nu kā dalībniekam, vai organizētājam.

LU Juridiskās fakultātes absolvente Madara Meļņika nupat ir ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnēs un strādā zvērinātu advokātu birojā par juristi. Viņa atzīst, ka dalība LU Absolventu klubā ir tikai loģiska, it sevišķi tiem studentiem, kuri, gluži tāpat kā viņa, studiju laikā bijuši “lutināti”, no LU puses saņemot tik daudz iespēju – tās ir gan zinības, skatupunkti, kontakti un pieredze, gan arī pasaules iepazīšanas iespējas, kā arī finansiāls atbalsts. M. Meļņika pauž savu viedokli par saiknes saglabāšanu ar savu Alma mater: “Kas saņemts, to arī jādod atpakaļ, un tieši dalība LU Absolventu klubā ļauj izteikt savu pateicību Universitātei aktīvas rīcības veidā, nodrošinot nākamo paaudžu studentiem vēl augstākas kvalitātes pieredzi. Te nu es nesaskatu nekādu iemeslu vilcināties un gaidīt gadus pēc izlaiduma – manuprāt, tieši diploma saņemšanas brīdis ir tas mirklis, kurā jautājums no pirms tam piecus gadus ilgušā “Ko LU man var dot un kā es varu izmantot šīs iespējas?” pārvēršas par “Ko es varu dot LU?””. Jaunā absolvente uzsver, ka nozīmīga ir arī apziņa, ka tu tiešām pats vari ko mainīt – piemēram, ja studiju laikā bija iespēja doties uz ārzemēm un redzēt tur kādus aspektus, kuri pietrūktu Latvijā, tieši LU Absolventu klubs ir viena no platformām, kas ļauj pievērst uzmanību kādām problēmām, ko citi, iespējams, pat nav pamanījuši. “Te tieši visjaunākajiem absolventiem būtu visvairāk, ko teikt. Šī ir nenovērtējama telpa jauniem kontaktiem visās jomās un iespēja paraudzīties ārpus savas darbības jomas, turpināt gūt jaunas zināšanas augstvērtīgās lekcijās un diskusijās, kā arī satikt cilvēkus, ar kuriem visiem tevi jau kas saista,” papildina M. Meļņika, runājot par savu iniciatīvu pievienoties LU Absolventu klubam un rūpēties par diploma vērtību.

“Motivāciju pieteikties LU Absolventu klubā manī raisīja doma par kaut ko paliekošu - iepazīšanos ar cilvēkiem, kam ir kas kopīgs, t.i., piederība Latvijas Universitātei, pateicība šai iestādei un vēlme kopīgi nest tās vārdu pasaulē. Pati studiju laikā nebiju izteikti sociāli aktīva un absolvējot sapratu, ka nav laika un vietas atkal visiem studiju biedriem, kolēģiem, draugiem un paziņām satikties. LU Absolventu klubs, manuprāt, ir lielisks koncepts, vieta un iemesls, lai atkal satiktos pasākumos, sarunu vakaros u.c. aktivitātēs,” stāsta LU Humanitāro zinātņu fakultātes absolvente Sigita Ševceva, kura ir sekmīgi ieguvusi bakalaura grādu Moderno valodu un biznesa studiju bakalaura programmā.

Par LU Absolventu kluba biedru var kļūt, aizpildot tiešsaistes reģistrācijas anketu, kas ir pieejama mājaslapā www.absolventuklubs.lv. Tajā arī ir apkopoti kluba mērķi – radīt un attīstīt vidi absolventu personības pilnveidei un izglītībai, informācijas un pieredzes apmaiņai, profesionālo un personīgo kontaktu veidošanai, bagātināt LU ar absolventu zināšanām, pieredzi un resursiem, kā arī veicināt LU attīstību un sekmēt tās virzību uz izcilību, paaugstinot LU diploma vērtību un sekmējot valsts izaugsmi kopumā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties