17. Augusts 2018 09:49
Jaunumi
No 5. līdz 7. septembrim Rīgā norisināsies Eiropas Tiesību institūta ikgadējā konferencē

No 5. līdz 7. septembrim Rīgā, Latvijas Universitātes telpās (Raiņa bulvāris 19), norisināsies viens no nozīmīgākajiem Eiropas Savienības (ES) tiesību forumiem Eiropā -  Eiropas Tiesību institūta ikgadējā konference. Tās atklāšanas pasākums notiks 5. septembrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (Jāņa Rozentāla laukums 1).

Eiropas Tiesību institūta konference ik gadu pulcē ap 400 dalībniekus no dažādām Eiropas un pasaules valstīm: juridisko profesiju pārstāvjus, vadošo Eiropas universitāšu akadēmiķus, tiesnešus, tostarp, ES Tiesas tiesnešus, praktizējošos juristus, Eiropas vadošo advokātu biroju pārstāvjus, brīvo juridisko profesiju Eiropas līmeņa profesionālo apvienību vadītājus.

Šogad Eiropas Tiesību institūta ikgadējā konference norisinās Rīgā un ir iekļauta Latvijas valsts simtgades pasākumos, tādējādi simbolizējot Latvijas jurisprudences attīstību un piederību Eiropas videi.

Institūts dibināts 2011.gadā, lai uzlabotu ES tiesību kvalitāti. Tā darbības principi ir balstīti uz izpētes veikšanu un praktisku rekomendāciju izstrādi Eiropas tiesību attīstības un integrācijas kontekstā. Gadu gaitā tas ir kļuvis par nozīmīgu forumu, gan juridiskās domas attīstībai, gan kontaktu dibināšanai. Tādējādi, Institūta Asambleja Rīgā paver virkni nozīmīgu iespēju Latvijas juristiem kontekstā ar ES tiesību piemērošanu, dažāda līmeņa projektu īstenošanu, tālāku integrāciju un iesaisti Eiropas tiesību vidē.

Ar Institūta īstenotājiem projektiem plašāk var iepazīties šeit.

Pasākuma norisi atbalsta Tieslietu ministrija, Tiesu administrācija, kā arī Latvijas Universitāte.

Personām, kas vēlās apmeklēt pasākumus,  ir jāveic dalības reģistrācija Eiropas Tiesību institūta mājaslapā.  

Ar pasākuma programmu iespējams iepazīties šeit.

Konferences darba valoda: angļu valoda.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties