5. Septembris 2018 08:50
Jaunumi
Valsts prezidents: Satversmes tiesai ir būtiska loma tiesiskuma stiprināšanā
No VPK arhīva

“Atzinīgi vērtējams Satversmes tiesas darbs, stiprinot tiesiskumu Latvijā. Satversmes tiesas līdz šim paveiktais neliek šaubīties par tiesas autoritāti. Svarīgi, ka Satversmes tiesas spriedumi tiek pildīti savlaicīgi un atbildīgās valsts varas institūcijas pieliktu visas pūles, lai novērstu tiesas konstatētos trūkumus un pilnveidotu normatīvos aktus. Cieņa pret tiesu ir cieņa pret valsti,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 4. septembrī tiekoties ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Inetu Ziemeli.

Valsts prezidents un Satversmes tiesas priekšsēdētāja tikšanās laikā pārrunāja tieslietu nozares aktualitātes, tostarp, likumdošanas kvalitātes un tiesu varas darba uzlabošanas jautājumus. Valsts prezidents aicināja Satversmes tiesu veicināt tiesu dialogu nolūkā uzlabot tiesu darbu visos līmeņos.

Abas amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību uzlabot likumu kvalitāti un noteikt pienākumu likumdevējam skaidrot pieņemto likumu saturu. Gan sabiedrībai, gan tiesību piemērotājiem ir svarīgi, lai Saeima pieņemtu grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas vērsti uz likumdošanas procesa uzlabošanu.

“Vienlīdz būtiski ir sabiedrībai mūsdienīgā veidā skaidrot tiesas pieņemtos nolēmumus un darba aktualitātes. Satversmes tiesa šajā ziņā var kalpot par labu piemēru daudzām valsts institūcijām,” atzina Valsts prezidents.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties